Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvingas flytta kvalmatchen

Så såg det ut förra säsongen när Landskrona tog sig till superettan.
Skövdejubel.
Foto: Tobias Andersson / Skövde AIK

Skövde AIK ska kvala till superettan mot Akropolis.

Då tvingas laget byta hemmaplan och spela på konstgräs.

– Klart vi hade velat spela på vår plan, det är vårt underlag och vår borg. Men vi ska försöka göra det till en fotbollsfest ändå, säger klubbchefen Per Åstemo.

Efter en stark säsong i Ettan Södra slutade Skövde AIK tvåa i serien och får kvala till superettan.

Akropolis väntar i ett dubbelmöte som spelas på torsdag och söndag den här veckan, och båda matcherna sänds av SportExpressen.

På måndagen stod det klart att Skövde kommer tvingas flytta sin hemmamatch på torsdag från naturgräset på Södermalms IP till arenans konstgräsplan.

– Vi har ingen värme i vår plan och det brukar bli en eller två matcher per säsong vi får spela på konstgräs på grunda v vädret. Det har kommit snö och varit kallt senaste dagarna, säger Per Åstemo.

– Eftersom vi har en arena med en konstgräsplan också så kan vi spela där, men tyvärr har vi inga sittplatser och de bitarna. Det är klart att vi hade velat spela på vårt underlag och i vår borg, men vi ska försöka göra det här till en fotbollsfest ändå, säger Skövdes klubbchef.


LÄS MER: Rösta på ditt favoritmål och årets spelare i Ettan