Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Serieledarnas ras – har fyra raka förluster

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan.
Värnamos Abdussalam Magashy, Erick Brendon Pinheiro da Silva och Michael Kargbo i samspråk.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

De ledde serien stort och det verkade vara en tidsfråga innan avancemanget till superettan skulle bli klart.

Nu har IFK Värnamo förlorat fyra raka matcher, fått en spelare utvisad tre matcher i rad och serieledningen är nere i tre poäng.

– Kanske den viktigaste matchen man spelat, säger Johan Lassagård inför seriefinalen mot Landskrona.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

I toppmötet med Utsikten i helgen tog Värnamo ledningen redan efter åtta minuter.

Hemmalaget kvitterade sedan före paus, och i andra halvlek kom en omdiskuterad situation.

Värnamos målvakt Pilip Vaitsiakhovich visades ut och Paulo Marcelo förvaltade den efterföljande straffen.

– Tredje matchen i rad som vi blir en man mindre med cirka 25 minuter kvar, och det är ofta då vi varit som bäst de tjugo första omgångarna. Med en man mindre har vi inte lyckats lägga i sista växeln mot slutet, säger Värnamos Johan Lassagård.

Han fortsätter:

– Man vill inte sitta och gnälla på domslut, man kan koka ner det till att om jag gjort mål på mitt läge i första halvlek hade vi aldrig ens hamnat i den här situationen. Det är vår egen prestation som varit lite för dålig.

En till synes säker serieledning i Ettan Södra är nu nere på tre poäng med tre omgångar kvar.

– Det är snopet när vi gjort åtta-nio månader riktigt bra och man kommer till en finalmånad där vi inte är tillräckligt bra. Men vi är inte kassa och förlorar med 4-0 eller blir utspelade, vi förlorar med uddamålet och får en utvisad, säger Lassagård.

Seriefinal mot Landskrona

Närmast väntar tabelltvåan Landskrona i en stekhet seriefinal med start 17.00 på söndag.

– Någonstans gäller det att vi hittar de bitarna som vi varit så bra på under lång tid. Det är lätt att man fokuserar på vad som varit dåligt de sista tre-fyra veckorna i stället för vad vi gjort bra i sex-sju månader, säger Lassagård.

Hur ser du på Landskrona?

– De är ganska lika oss i sättet de spelar på, 4-3-3 och offensivt spel där båda lagen vill ha bollen mycket. De har kanske lite mer tyngd och vi lite mer speed. Annars tror jag vi är ganska jämbördiga. Magkänslan säger mig att vi ska gå mot en vinst.

Vid vinst säkrar Värnamo mer eller mindre seriesegern då laget har klart bättre målskillnad än Landskrona.

– Genom att slå Landskrona känns det som vi skulle kunna radera bort tre-fyra dåliga prestationer. Det kanske är den viktigaste matchen man spelat, med tanke på hur direktavgörande den är eftersom vi kan säkra en direktplats till superettan. Det blir nästan en riktig final, säger Värnamos ytter.

 

I kommande avsnitt av Ettanpodden, som släpps under tisdagen, är Johan Lassagård gäst.

Där berättar han bland annat om hur Simon Thern låg bakom hans övergång till Värnamo, hur det är att ha Jonas Thern som tränare och den där gången då han blev blixtinkallad till det svenska U21-landslaget.

 

Tabelltoppen i Ettan Södra

1. Värnamo, 58 poäng

2. Landskrona, 55 poäng

3. Utsikten, 49 poäng

4. Lindome, 46 poäng

Tre omgångar återstår av serien. Ettan går till superettan och tvåan får kvala. Alla matcher sänds på SportExpressen Play.