Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Ser Dejan som en storebror”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Dejan Kulusevski, David Perez, Joel Asoro.
Foto: Privat
Foto: Bildbyrån
David Perez på plats i Italien.
Foto: Privat

16 år gammal går BP-talangen David Perez i landslagsstjärnan Dejan Kulusevskis fotspår.

Nu berättar han om första dagarna i Italien, drömmen om spel i Atalantas A-lag – och relationen med Kulusevski.

– Jag ser Dejan som en storebror, han har sagt att om jag behöver hjälp med något ska jag ringa honom, skriver Perez till SportExpressen.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

På måndagen gick Brommapojkarna ut med nyheten att ytterligare en av föreningens talanger lämnar för spel i utlandet.

Den här gången handlade det om 16-årige David Perez. En offensiv mittfältare som tar samma steg som succéspelaren Dejan Kulusevski tog för några år sedan.

Han lämnar BP för italienska Atalanta.

– Det känns bra, jag kände att det var dags att testa mig själv utomlands samt testa nya utmaningar. Det ska bli roligt att få spela i en så bra akademi som Atalantas, skriver Perez i ett meddelande till SportExpressen.

Att den offensiva mittfältaren går i Kulusevskis fotspår är ingen slump.

– Dejan har betytt mycket för mig, han är en fantastisk människa. Vi brukar samlas ihop ett par stycken och köra fotboll på loven på Grimsta. Jag ser Dejan som en storebror, han har sagt till mig att om jag behöver hjälp med något ska jag ringa honom. Och han har även gett mig råd om varför jag ska gå till Atalanta, skriver han.

David Perez och Dejan Kulusevski.
Foto: Privat

Vad är första intrycket av staden och klubben?

– Mitt första intryck är att alla i klubben är snälla och dem hjälper mig mycket. Det är lite svårt med språket, men jag kommer lära mig italienska snabbt tror jag. Staden är jättevacker, den påminner mig lite om Gamla stan.

Vad är din målsättning med flytten till Italien?

– Min målsättning är att bli en bättre människa och fotbollspelare för varje dag. Att utveckla alltihop för att kunna ta mig till en så hög nivå som möjligt. Och sedan hoppas jag att jag får komma upp till A-laget också.

Lånas ut med köpoption

Affären mellan Brommapojkarna och Atalanta innebär att Perez lånas ut från BP fram till nästa sommar.

Därefter har den italienska klubben en köpoption och kan värva honom för en fastställd summa. 

– Vi har inte sålt honom utan de hyr honom ett år fram till nästa sommar, sedan har de en option, säger BP:s sportchef Peter Kisfaludy.

BP:s sportchef Peter Kisfaludy.
Foto: Bildbyrån

Han fortsätter:

– David har alltid varit en väldigt duktig fotbollsspelare som kom till klubben innan han fyllt fem år. Han har varit hos Barcelona, Inter, Ajax och lite överallt. Det är många som suktat efter honom. Nu skrev han på ett nytt avtal med oss innan han stack i väg och det tycker jag han ska ha en eloge för. 

– Självklart ser vi hellre att spelare tar vägen via vårt A-lag, men vi har också stor förståelse för när det kommer storklubbar i Europa och de får prova på sin stora dröm. Då vill vi inte stå i vägen.

Peter Kisfaludy har sett både Dejan Kulusevski och David Perez ta sig fram genom BP:s verksamhet och ser likheter spelarna emellan.

– David är högerfotad, men de är lika irrationella båda två och väldigt duktiga en mot en. Det går nästan inte att ta bollen av David, han är extremt bra där, säger han.