Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Sådant man blir triggad av”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Danilo Al-Saed jagar säsongens första mål.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Det rapporterades om bud från norska IK Start inför säsongen men Danilo Al-Saed blev kvar i Sandviken.

Inför derbymötet med Gefle berättar han om drömmålet i fjolårets derby, intresset i våras och varför det inte blev spel med Iraks U23-landslag.

– Kul att de har ögonen på mig, säger mittfältaren.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Danilo Al-Saed har goda minnen från fjolårets derbymöte med Gefle på hemmaplan.

Då vann Sandviken med 2-0 efter att Al-Sead hoppat in och punkterat matchen med ett solomål.

– Ett mål som var skönt för hela mig och mitt självförtroende. Jag fick hoppa in mycket och fick ströminuter och det är ofta svårt att hinna göra något på femton minuter, så jag minns att det där målet var riktigt skönt. Det kan inte bli bättre än att göra det mot Gefle och att det var ett litet solomål, säger 23-åringen i dag.

Säsongens andra derby slutade med Gefleseger och på lördag möts lagen igen.

Nu är det dessutom ett riktigt toppmöte då Sandviken leder serien och Gefle ligger fyra.

– Jag är väldigt sugen på att göra mål igen, det kanske blir en repris. Men det viktigaste är att vi vinner, säger Danilo Al-Saed.

Han startade nio matcher och hoppade in i 17 förra säsongen men hann ändå dra blickarna till sig.

Inför årets säsong rapporterade Gefle Dagblad om ett bud på mittfältaren från norska Start.

– Oavsett vilket lag det är som visar intresse så är det kul men mer än så kan jag inte kommentera det där. Mitt fokus var på Sandviken hela tiden, sedan är det alltid kul med intresse, säger Al-Saed.

Att större klubbar följer honom ger en boost.

– Sådant blir man triggad av, man blir hungrigare. Så klart är mitt personliga mål att jag vill spela så högt upp som möjligt, det är dit man strävar och alltid har strävat. Med Sandviken är mitt mål att komma upp till superettan redan i år, säger han.

Vad tror du om era chanser?

– Stora, vår trupp är riktigt bra. Vi har bra ledare och allt runt omkring i klubben och allt är positivt. Nu har det bara gått en tredjedel av säsongen och det är på hösten allt avgörs. Det gäller att vi har tålamod, fortsätter med processen och utvecklas som kollektiv.

Även om vi förlorade premiären har vi startat riktigt bra. Vi har visat att vi är ett starkt lag och vänt det till något positivt.

Tackade nej till landslaget

Personligen väntar Danilo Al-Saed på säsongens första mål.

– Starten har varit helt okej. Jag fortsätter skapa mycket lägen men måste bli mer effektiv sista tredjedelen. Förra året var jag mer inhoppare och i år har jag startat matcherna, det är en skillnad. Det blir ett helt annat självförtroende när man startar, säger han.

Under våren blev Danilo Al-Saed kallad till Iraks U23-landslag, samma landslag som Torns inlånade anfallare Amin Al Hamawi just nu representerar, men tackade nej.

– Jag är född i Sverige, mamma är från Chile och pappa är från Irak. Pappa har bättre koll på landet än mig och han tyckte inte jag skulle åka dit. Då får jag lita på hans ord. Sedan var det strul med papperna också, men det var kul att se att de hade ögonen på mig. Om jag skulle komma med i till exempel A-landslaget är det enklare. Där är jag inte än, men det kan ju gå fort i fotboll, säger Al-Saed.

Han om någon vet med tanke på att han slutade med fotbollen för några år sedan och nu spelar för ett lag som är på väg mot superettan.

Närmaste hindret på vägen är Gefle IF i derbyt.

– Förra året var inte Gefle så bra som de är nu så jag tror det blir väldigt hett. Det kommer bli mycket känslor, säger Danilo Al-Saed.


Sändningen från Sandviken-Gefle är omgångens match och går att se här för dig som är Premiumkund!


Matchen sänds även här på SportExpressen Play!