Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryktas till flera toppklubbar – ska kvala med Brommapojkarna

Här är tio av de snyggaste målen i Ettan säsongen 2020.
Oskar Fallenius.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Han har provtränat med danska Bröndby under säsongen och ryktas vara aktuell för svenska toppklubbar.

Nu ska Oskar Fallenius kvala mot superettan med sitt Brommapojkarna.

– Vi har alla möjligheter i världen att vinna de här två matcherna, och det tror jag vi kommer göra, säger 19-åringen.


Se kvalet till superettan på SportExpressen Play!

Brommapojkarna går in i kvalspelet till superettan med en riktigt erfaren trupp.

Trots att laget kommer från division 1 har de spelare som Jesper Arvidsson, Philip Haglund, Christer Gustafsson (sjuk och missar första kvalmatchen) och Simon Helg att tillgå i dubbelmötet med Trelleborg.

Dessutom har de en rad egna talanger – där Oskar Fallenius sticker ut.

BP:s ytter är lagets bästa målskytt den här säsongen med 16 mål i Ettan Norra och det ryktas om intresse från klubbar som Djurgården, AIK och Malmö FF.

Dessutom har han tränat med danska storklubben Bröndby under året.

– Jag är otroligt taggad. Jag har inte så bra koll på Trelleborg men det blir nog en intressant match. Vi har hållit i gång med träning sedan serien tog slut och försökt hålla så bra tempo vi kan, vi är laddade allihopa, säger Fallenius inför kvalspelet.

BP-talangen värdesätter den rutin som flera av hans lagkamrater sitter inne på.

– Väldigt värdefullt är det. Framföra allt en sådan som ”Gurra” (Gustav Sandberg Magnusson, lagkapten) som varit med i vått och torrt med det här laget. Han vet hur man hanterar sådana här situationer och så har vi flera andra som Philip Haglund, Jesper Arvidsson och Christer Gustafsson som varit med om liknande matcher, säger Fallenius.

Han var med redan förra säsongen när BP åkte ur superettan och fick börja om i division 1.

– Då var det väldigt deppigt, det var tyst i omklädningsrummet och nästan hela bussresan hem efter sista matchen. Det var jobbigt att åka ut och det tog på folk, det såg man, säger han och fortsätter:

– Jag tror att folk drivs ganska mycket av det i år. Jag personligen ser det som en utmaning och en chans nu att leverera ännu mer i kvalet. Jag har haft en bra säsong i Ettan bakom mig men det är framför allt nu jag vill leverera. Vi har alla möjligheter i världen att vinna de här två matcherna, och det tror jag vi kommer göra också.


Kvalmatcherna till superettan sänds på SportExpressen Play. Första matcherna spelas på onsdagskvällen med start 18.00 och returerna på söndag.

Landskrona ställs mot Dalkurd och Brommapojkarna möter Trelleborg.

Efter onsdagens kvalmatcher kommer de bästa spelarna i Ettan under årets säsong att prisas i en tv-sändning som publiceras 20.00 på SportExpressen Play.

Se när Oskar Fallenius gjorde hattrick mot Nyköping tidigare i år.