Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilens drömslut – vill spela en match i Kiruna

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Jonas Lantto i Karlskronas tröja.Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Jonas Lantto förlängde karriären med två säsonger i Karlskrona – men snart är det slut.

I senaste avsnittet av Ettanpodden berättar han om sista säsongen som fotbollsspelare och hur han vill sätta punkt för karriären.

– Vi får se om det går att lösa, säger mittfältaren.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Under många säsonger var Jonas Lantto en nyckelspelare för Gefle IF i allsvenskan.

De sista åren i klubben blev tyngre och mittfältaren var med och åkte ur både allsvenskan och superettan innan han lämnade föreningen efter 2018.

Tanken var att avsluta karriären, men efter en flytt till Karlskrona ändrades det.

– Jag skulle sluta med fotbollen, men min svåger kände sportchefen här i fotbollslaget så han låg på mig lite. Jag kände väl när jag hade vilat någon månad att jag hade lite sug att fortfarande spela. Jag sa att jag kan köra på en säsong, sedan gick vi upp så då blev det en säsong till, säger Lantto i Ettanpodden.

Vill avsluta i Kiruna

Karlskrona ligger sist i Ettan Södra och nyligen blev det klart att de åker ur serien. För Jonas Lantto är det samtidigt de sista matcherna i fotbollskarriären som väntar under slutomgångarna.

– Ja, det är sista säsongen, säger han i poddintervjun.

Samtidigt avslöjar han planerna på att återvända hem till Kiruna för en sista match under 2021.

– Jag och min bror ska försöka få till att göra en match i Kiruna nästa år, sluta cirkeln. Vi får se om det går att lösa, säger Lantto.

– Brorsan blir 41 nästa år och vi spelade ihop senast 2005. Det vore roligt att spela en match om Kiruna vill och det går att lösa.

I podden berättar Jonas Lantto även om hur det känns att få sin tröja pensionerad, hur Per Olsson gick emot hela sin sportkommitté när han värvade mittfältaren och de tunga åren i slutet av tiden med Gefle IF.