Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilens besked om framtiden: ”Min tanke är att avsluta i BP”

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan. Alla matcher sänds på SportExpressen Play.
Christer Gustafsson lämnade Sirius för BP inför den här säsongen.Foto: Bildbyrån
Christer Gustafsson i duell med Hammarbys Darijan Bojanic.Foto: Bildbyrån

Christer Gustafsson var med på en makalös resa när Sirius gick från division 1 till att etablera sig i allsvenskan.

I slutet av karriären hoppas han på en liknande upplevelse med Brommapojkarna.

– Min tanke är att avsluta i BP, säger mittfältaren.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

När Christer Gustafsson kom till Sirius 2012 låg klubben i Ettan Norra och förutsättningarna för elitfotboll var allt annat än bra.

– Då jag kom var det division 5-klass på allt utom laget egentligen. Nu känns det som hela klubben tagit steg och nu finns det väldigt mycket kvalitet på sidan av planen också, säger 32-åringen i dag.

Den meriterade mittfältaren lämnade Sirius för Brommapojkarna inför den här säsongen men följer sina tidigare lagkamraters succé i allsvenskan.

– Minnena från Sirius är mest att jag är stolt, att man var med och gjorde den klubben till en stabil allsvensk klubb. Jag fick en väldig fin avslutning och vi skildes i god ton, jag behövde en nytändning, säger han.

Hur ser du på Sirius succé den här säsongen?

– De har en väldigt spännande coach och vill spela modern fotboll. De har spelat väldigt fint men de kommer nog få svårt att behålla alla de bästa spelarna, de måste nog försöka höja sin omsättning för att kunna behålla de dominanta spelarna, säger han och fortsätter:

– Just nu har de ett fantastiskt lag, det är i stort sett samma lag som Kim och ”Tolle” byggde upp med de spelare de tog in. Det är jättekul att det fungerar och jag kollar på alla matcher jag kan, säger Gustafsson.

Vill avsluta karriären i BP 

Själv är han mitt inne i en annan utmaning. Tillsammans med spelare som Philip Haglund, Simon Helg och Jesper Arvidsson gick han till Brommapojkarna för att försöka föra laget upp från Ettan Norra den här säsongen.

– Det jag hoppas på är att vi ska kunna bygga upp något över tid, att det inte ska bli som innan att BP hela tiden åker jojo. BP ska kunna vara en stabil klubb i superettan och nosa på allsvenskan då och då, säger mittfältaren.

Han har skrivit på ett långt kontrakt med föreningen och drömmer om en resa likt den han upplevt med Sirius.

– Min tanke är att avsluta i BP. Jag har skrivit på till 2022 så jag hoppas kunna vara med länge. Jag känner mig inte alls färdig med fotbollen, det är nästan tvärtom, säger han.

I den senaste omgången tvingades Christer Gustafsson kliva av skadad tidigt i matchen och det återstår att se hur länge han blir borta.

Samtidigt fortsätter BP:s jakt på en direktplats till superettan. Just nu ligger laget trea i tabellen efter Vasalund och Sylvia.

– Vi har tappat en del poäng så vi måste försöka jaga ikapp dem, det kommer nog bli spännande hela vägen in. Det känns som vi sakta men säkert börjar komma i gång och spelet har fungerat hela tiden, det är målskyttet vi saknat. Vårt mål är absolut avancemang, allt annat skulle kännas som ett misslyckande, säger Christer Gustafsson.

Och oavsett som laget tar steget upp eller inte förväntar han sig att flera av hans lagkamrater går vidare i karriären.

– Två som vi haft i laget har blivit sålda redan första månaderna jag varit här, Daniel Svensson och Paulos Abraham. En kille som Oskar Fallenius kommer nog gå väldigt långt, och jag skulle bli sjukt förvånad om inget allsvenskt lag plockade vår mittback Ali Suljic till nästa säsong. Jag skulle säga att han är på minst samma nivå som alla jag spelade med i allsvenskan i höstas. Jag förväntar mig att både han och Fallenius spelar minst i allsvenskan nästa säsong, säger Christer Gustafsson.

BP:s nästa match är borta mot Luleå på lördag och den direktsänds på SportExpressen Play.