Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilen opererad – mörkade skadan

Foto: Bildbyrån
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Martin Smedberg Dalence är en av de största profilerna i Ettan den här säsongen – men i premiären saknades han.

Anledningen var en knäskada som man valde att mörka inför säsongsstarten.

– Vi gjorde en liten chansning, säger mittfältaren.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

När Utsikten gjorde klart med Martin Smedberg Dalence inför årets säsong var det en av de största värvningarna i Ettan.

Mittfältaren med meriter från Allsvenskan och Bolivias landslag ska kombinera en roll som assisterande tränare med att spela för Göteborgsklubben. Närmast kommer han från en sejour som utlandsproffs i Bolivia, ett äventyr som han berättat om för SportExpressen tidigare.

Men i premiären av Ettan saknades han när Utsikten spelade 2-2 borta mot Skövde.

– Vi har mörkat det lite, men jag har opererat menisken för två veckor sedan. Jag börjar komma tillbaka sakta men säkert och ska vara med och känna på boll lite den här veckan, säger mittfältaren.

Är det en ny skada?

– Nej, vi gjorde en liten chansning för ett tag sedan när vi trodde att det handlade om ledbandet. Jag försökte spela men för någon vecka sedan kände jag att det inte stämde. Vi gjorde en ny röntgen som visade att det var menisken. När jag spelade med IFK Göteborg och opererade menisken 2015 var jag tillbaka på fyra veckor, jag hoppas det går ännu fortare den här gången. Det behöver både jag och laget.

Vad säger du om er insats i premiären?

– En premiär är en premiär. Inför matchen ville vi så klart ta tre poäng men det är många faktorer som spelar in. Vi hade två 17-åringar på bänken och skador på en del viktiga spelare. Dessutom var vi en man mindre en stor del av matchen, då var det ändå starkt att knipa en poäng.

Tränarprofilen blev utvisad

Martin Smedberg Dalence fanns med på bänken som ledare under matchen och fick se huvudtränaren Bosko Orovic bli uppvisad på läktaren i slutet.

– Bosko är manager och tränare nummer ett, sedan är jag med tillsammans med Daniel Karlsson. Nu blev Bosko utvisad och jag tror han är avstängd automatiskt nästa match. Då blir det väl jag och Daniel Karlsson ihop med målvaktstränaren som kommer sköta matchcoachningen. Jag får gapa lite extra när Bosko inte är med, säger Smedberg Dalence med ett skratt.

Nästa match för Utsikten är hemma mot Tvååker på onsdag, en match du kan se på SportExpressen Play.

– Det blir kul, jag tog ju det här uppdraget för att kunna börja min tränarkarriär. Jag lär mig väldigt mycket av Bosko.