Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Profilen om Blåvitts kris: ”Lite läskigt”

John Alvbåge spelar för Lindome i Ettan Södra den här säsongen.Foto: Bildbyrån

Han var lagets förstemålvakt under flera säsonger och vann två cupguld med klubben.

Nu följer John Alvbåge turbulensen i IFK Göteborg från distans.

– Det har blivit någon läskig acceptans att inte vinna, säger 38-åringen i senaste avsnittet av Ettanpodden.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Från säsongen 2012 och fram till och med 2016 vaktade John Alvbåge IFK Göteborgs mål.

Det ledde bland annat till flera topplaceringar i allsvenskan och cupguld 2013 och -15.

Tittar man på den allsvenska tabellen i dag är läget ett annat med IFK Göteborg på tolfte plats, trots segern i Roland Nilssons första match som tränare mot jumbon Falkenberg senast.

Blåvitts situation är ett av samtalsämnena när John Alvbåge gästar det senaste avsnittet av Ettanpodden.

I poddintervjun, som är inspelad innan Roland Nilsson presenterades som ny tränare, pratar Alvbåge om en kulturskillnad i IFK Göteborg då och nu.

– Det enda jag kan känna på de här få åren sedan jag lämnade är att det blivit någon slags lite läskig acceptans att inte vinna som är väldigt olikt IFK Göteborg där DNA:t i föreningen är att vinna och slåss om titlar, säger Alvbåge bland annat och ger även sin syn på hur föreningen drivs i dag.

Kan återvända

John Alvbåge själv spelar numera i Ettan Södra med Lindome – men stänger inte dörren för en roll i IFK Göteborg i framtiden när spelarkarriären är över.

– Det skulle jag hemskt gärna vilja vara, men det är svårt också. Men jag är öppen för allting vad det nu skulle kunna vara. Allt från marknadssida till att bli målvaktstränare i A- eller U-sektion eller till vad vet jag, säger Alvbåge som i podden även pratar om sin tid i landslaget, utlandssejourerna och mycket mer.

SportExpressen Play sänder IFK Göteborgs Europa League-match mot FC Köpenhamn på torsdag. Matchen börjar 18.00 och sändningen en timme tidigare.