Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petades i BP – kan stoppa klubben från avancemang

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Ahmed Bonnah i aktion under årets säsong.Foto: Krister Alteros / Krister Alteros

Han lånades ut från Brommapojkarna när han inte tog plats i laget i våras.

Nu gör Ahmed Bonnah succé med IFK Haninge som ligger före BP i tabellen och han kan vara med och stoppa klubben han har kontrakt med från avancemang.

– Det kanske var ett felbeslut, säger 20-åringen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

När Ahmed Bonnah lämnades utanför BP:s matchtrupper i våras tog han beslutet.

Yttern ville gå på lån.

– Egentligen hade jag ingen som helst tanke på att gå på lån förrän sista månaden. BP värvade in spelare och jag blev lämnad utanför truppen. Valet föll på Haninge i mer eller minde sista stund, berättar han.

Beslutet blev en fullträff och efter två tredjedelar av serien ligger nykomlingen Haninge tvåa i tabellen, en placering före Brommapojkarna.

Ahmed Bonnah har samtidigt levererat nio mål – fler än någon av BP:s spelare.

– Klart att det känns skönt någonstans. Om en klubb inte vill ha dig kvar och så går du vidare till ett lag i samma serie och helt plötsligt ligger vi före och jag har gjort många mål. Det är ett kvitto på att om jag kan göra det i det här laget kanske jag kunde gjort det hos er, så det kanske var ett felbeslut. Men det är inte så att jag går runt och har agg, jag tycker väldigt mycket om tränarna och har polare kvar i laget, säger han och fortsätter:

– Jag gläder mig mest oerhört över våra framgångar i Haninge.

Haninges sportchef Omar Moggi är säker på att Brommapojkarna ångrar sig:

– Gör de inte det är det helt galet. Vi visste om att det var en välskolad och ambitiös fotbollsspelare och att han skulle göra det bra. Vi såg ganska fort med de kvaliteterna han har och ambitionerna att han skulle göra det riktigt bra. Det är kul att vi fått vara med och utveckla honom, säger han.

Aktuell för Egypten

Nykomlingen Haninge har överraskat de flesta och slåss alltså i toppen av Ettan Norra.

Samtidigt har spelare som Bonnah, skytteligaledaren Ashley Coffey, tidigare Djurgårdsspelaren Marijan Cosic och lagkaptenen Sitapha N'dure alla imponerat individuellt.

– Både för mig och för laget har det gått över förväntan. Största nyckeln tror jag är ett otroligt hårt jobb. Det kan låta klyschigt, men i vårt fall var det väldigt mycket så. Vi började lägga grunden med det hårda jobbet, säger Ahmed Bonnah.

Hur ser du på att du kan vara med och stoppa BP från avancemang?

– Faktiskt så tänker jag inte så mycket på det från det synsättet, jag tänker mest på att vi i Haninge har en chans att nå toppen. Jag tänker inte så mycket på hur till exempel BP eller Vasalund ligger till.

Just Vasalund leder serien och ställs mot Haninge i en seriefinal på söndag, och matchen direktsänds på SportExpressen Play.

– En stor match för oss. Dels förlorade vi första matchen och är otroligt revanschsugna, sedan är det ettan mot tvåan. Samtidigt ska man inte haussa upp det för mycket, det är tio matcher och 30 poäng kvar att spela om, säger Haninges nyckelspelare.

Samtidigt som Ahmed Bonnah slåss för att föra Haninge uppåt har han en dröm om landslagsspel.

Med en pappa från Egypten finns möjligheten att representera det landet.

– Förra året var det nära med en landslagsgrej för U23, men det blev aldrig av. Det är ju en otroligt stor möjlighet om det skulle bli något och hade jag fått möjligheten att spela landslagsfotboll för Egypten hade jag nog tagit den, säger han.

Har du haft kontakt med några klubblag också?

– Det har dykt upp i samband med kontakt med olika agenter men det är svårt att avgöra sanningshalten i det. Vissa gånger har det känts närmare sanningen och vissa har varit mer som en bluff. Blir det något legitimt och konkret är det självklart av stort intresse.