Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oväntade ryktet – omskriven i Peru: ”Erbjuden till de större klubbarna”

Se de snyggaste målen från Ettan säsongen 2020.
Sebastian Loyola Nydén under tiden i Elfsborg.
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Läser man media i Peru är Sebastian Loyola Nydén på väg till storklubben Alianza Lima.

Istället blev han under torsdagen klar för för en ny klubb i Ettan.

Här berättar han var ryktena om en flytt till Peru kommer ifrån.

– Tydligen har jag blivit erbjuden till en av de större klubbarna, säger mittfältaren.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Sebastian Loyola Nydén, 24, har en bakgrund som ungdomsspelare i Elfsborg men de senaste säsongerna spelat för Karlslund i Ettan Norra.

2020 åkte laget ur serien – och i dagarna kom det oväntade uppgifter om Loyola Nydéns framtid. I peruansk media rapporterades nämligen att han var på väg till storklubben Alianza Lima.

– Så klart är det smickrande att det talas om det i Peru eftersom jag har rötter därifrån (Loyola Nydéns pappa kommer från landet), men jag ser det mer som ett framtidsprojekt, säger han.

Faktum är mittfältaren under torsdagen i stället blev klar för FC Trollhättan.

– Det är en bra miljö och utvecklande för mig, en utmaning som jag känner att jag behöver, säger han om klubbvalet.

Men hur uppstod då ryktet om Peru?

– Ändå sedan jag spelade för Elfsborg har jag fått intresse från Peru och genom åren har jag haft kontakt med vissa agenter och det är tidningar som skrivit. De har försökt luska i mina planer och om jag vill spela i Peru. Det skulle absolut vara en dröm någon gång i framtiden, säger Loyola Nydén.

”Bra med pengar”

– Vad det grundar sig i nu vet jag inte riktigt, men tydligen har jag blivit erbjuden till ett par av de större klubbarna i Peru. Alianza Lima, som är en av de största klubbarna i Peru, åkte ur högsta serien och jag tror det är därför det blivit lite snack nu. Det är några agenter som kontaktat mig och sagt att de kan fixa klubbar där, så jag tror att det kommer därifrån.

24-åringen har fått en del erbjudanden från klubbar i Peru och berättar att det handlar om ekonomiskt fördelaktiga avtal.

– Jag vet ungefär vad man kan förvänta sig. Det beror lite på vad man jämför med men jag skulle väl säga att det är som i en toppklubb i allsvenskan ekonomiskt. Så det är ganska bra med pengar, säger han.

Sebastian Loyola Nydén var i Peru så sent som i januari i fjol och vill komma tillbaka för att spela fotboll – om än inte den här säsongen.

– När jag var där senast fick jag göra lite intervjuer och så, det blev lite liv då också om att jag var på väg dit. Men så blev det inte, och jag ser det som ett framtidsprojekt. Jag vill ge det en ärlig chans i Sverige först, säger han.


LÄS MER: ”En del galna erbjudanden”

LÄS MER: Bekräftar övergång: ”Då föll allt på plats”