Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Öser in mål – ryktas till allsvenskan: ”Smickrande”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Engjell Ramadani (till höger) under en träning med Vänersborg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

För några år sedan blev han petad i Trollhättan och valde att börja om längre ned i seriesystemet.

Nu för Engjell Ramadani, 24, succé med Vänersborg och det ryktas om allsvenskt intresse.

– Jag trappade ned för att hitta glädjen och det gjorde jag. Sedan dess har jag bara tittat framåt, säger anfallaren. 


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Med sex mål på de fyra senaste matcherna är Vänersborgs anfallare Engjell Ramadani en av Ettans hetaste spelare.

Totalt är han uppe i tio mål på 13 matcher och ligger tvåa i skytteligan bakom Trollhättans Yoann Fellrath som levererat 14 mål.

– Som jag sagt tidigare är det mycket tack vare mina lagkamrater som jobbar stenhårt och ger mig möjligheterna att göra mål. Sedan har jag lagt ned en hel del tid på extraträning av avslut som gett resultat, det är jag glad över, säger han.

Förra säsongen stod forwarden för åtta mål på 13 matcher när Vänersborg gick upp till Ettan.

Dessförinnan hade han ett par säsonger i division 2 och 3 med Skoftebyn bakom sig.

– Tidigare spelade jag några säsonger med FC Trollhättan och innan jag skrev på för dem hade jag några alternativ i allsvenska juniorlag. Då tänkte jag att det var bättre att spela i Trollhättans juniorlag och försöka slå mig in i min hemmamiljö, men det gick inte som jag ville, säger han.

Ramadani fortsätter:

– Det var skador och så kom jag inte riktigt överens med tränarna, de trodde inte på mig. Det ledde till att jag tog ett steg ned i divisionerna för att försöka få tillbaka motivationen.

Funderade du på att sluta med fotbollen?

– Att lägga av har aldrig funnits i mina tankar, bara att träffa ned för att hitta glädjen. Det gjorde jag när jag kom till Skoftebyn, framför allt andra året. Då var det verkligen ”nu kör vi” och sedan dess har jag bara tittat framåt.

Nu öser anfallaren in mål för nykomlingen Vänersborg och nyligen rapporterade Fotbolldirekt om allsvenskt intresse för 24-åringen.

– Jättesmickrande självklart, men jag är en person som lärt mig leva i nuet. Förr kunde jag drömma mig bort och det har inte gått så bra. Nu har jag inte hört något annat så jag är inställd på att vara kvar här, säger han.

Hyllar tränaren

Som lag har Vänersborg tagit 19 poäng på 13 matcher och ligger åtta i tabellen inför mötet med Österlen på lördagen.

– Vi startade väldigt starkt med tre raka segrar, sedan hade vi en dipp. Efter det tog vi tre raka segrar igen innan torsken mot Utsikten där jag återigen tycker att vi gör en bra match. Det är klart godkänt, säger anfallaren.

En av de stora förklaringarna till hans egen succé och lagets framfart är tränaren Andy Kilner, enligt Ramadani själv.

– Han har betytt otroligt mycket för mig och hela laget. Han har förändrat alltid och ser saker som ingen annan ser, säger han.

Vad har han mest utvecklat hos dig?

– Positionsspelet. Jag har en tendens att dra mig ut mot vänsterkanten och försöka hämta boll där, då kom jag längre bort från mål. Nu börjar jag hålla mig mer centralt och kommer till fler lägen.

Tidigare har han beskrivits som en spelare som gjort vackra mål snarare än många.

– Så har det varit men helt ärligt tycker jag de fula målen är snyggare nu, det är dem som ger en självförtroende för det betyder att du är på rätt plats vid rätt tidpunkt och det är det man ska vara som anfallare. Men sedan får man väl gärna göra snygga mål ibland också, säger Engjell Ramadani.


Ramadani om mötet med Österlen

”En otroligt viktig match, en av de största under säsongen. Vi behöver en trepoängare och måste studsa tillbaka efter förlusten mot Utsikten.”


LÄS MER: Spelarna som varit bäst i Ettan Södra – expertens drömlag 


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!