Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Operationen som räddade karriären: ”Var mycket tvivel”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan.
Daniel Ask.
Foto: FILIP KAUFFELDT
En skruv opererades in i Daniel Asks fot för att rädda fotbollskarriären.
Foto: Privat

Han drogs med skadeproblem i flera säsonger och fotbollskarriären var hotad.

Då opererade Daniel Ask in en skruv i foten och fick ordning på kroppen.

Nu gör han succé med Tobias Linderoths Skövde och jagar en plats i superettan.

– Innan jag gjorde operationen var det antingen det eller att sluta med fotbollen, säger mittfältaren.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Skövde AIK gör en riktigt stark säsong i Ettan Södra och ligger i skrivande stund på kvalplats till superettan, en poäng bakom serieledande Oskarshamn.

22-årige mittfältaren Daniel Ask är en av nyckelspelarna i Tobias Linderoths lagbygge och har levererat sedan han skrev på för klubben i vintras.

Långt ifrån en självklarhet med tanke på mittfältarens skadehistorik. 

– I början av säsongen fick jag inte riktigt ihop det. Förra och förrförra året var jag skadad mycket och jag har försökt komma tillbaka till dit där jag en gång var. Nu på hösten är jag där jag vill vara och kanske kan ta några kliv till. Jag är nöjd så långt men vill så mycket mer, säger han själv.

Daniel Ask har ett förflutet i Malmö FF:s organisation och har även representerat Landskrona, Öster och senast Värnamo.

De senaste säsongerna har varit skadefyllda för mittfältaren.

– Väldigt tufft har det varit. I nästan två och ett halvt år var det mycket fram och tillbaka och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Det var mycket tvivel och många timmar man gick runt och saknade fotbollen. Jag undrade om det skulle bli bra någonsin, säger han.

Operationen räddade karriären

En fotoperation där en skruv opererades in i foten blev räddningen.

– När jag bröt ett ben på utsidan av foten var det antingen att sluta med fotbollen eller göra den operationen. Den skruven har hållit det på plats och operationen var lyckad. Nu har jag fått allt på plats, säger Ask.

Nu befinner han sig mitt i en högdramatisk toppstrid med Skövde AIK där flera lag är inblandade i kampen om seriesegern och andraplatsen som innebär kval.

– En plats i superettan står på spel, det trodde vi kanske inte riktigt på förhand. Vi har fått ihop det bra och alla vet vad de ska göra i sina roller och så kryddar vi det med lite individuella prestationer, säger han.

Laget tränas av ingen mindre än tidigare landslagsspelaren Tobias Linderoth.

– Han är väldigt tydlig med vad han vill och det är egentligen det vi gjort så bra som lag. Alla vet vad de ska göra och det är inga frågetecken kring vad han kräver på alla positioner. Han har bidragit mycket med det, säger Daniel Ask.

– Mycket handlar om att det första man ska göra är att jobba hårt och göra allt för laget, sedan får man krydda det med sina egna egenskaper, där har man lite frihet.

På lördag ställs Skövde mot ett Lindome som ligger på 14:e plats i serien.

– Jag tror på oss i slutet av den här säsongen. Vi har inte förlorat på tolv raka matcher och vi ska satsa på att vara högst upp på slutet. Nu möter vi ett lag som kämpar för sitt liv och det blir nog en rolig match. Vi ska bara fortsätta på vårt spår, säger Daniel Ask.


Toppstriden i Ettan Södra

1. Oskarshamn, 44 poäng

2. Skövde, 43 poäng

3. Utsikten, 42 poäng

4. Trollhättan, 42 poäng

5. Tvååker, 39 poäng


LÄS MER: Läkarens ord: ”Gör vi inte de här sakerna så dör du”