Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryktades bort – blev kvar och öser in mål

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Sju mål har Oskar Alvers levererat så långt den här säsongen.
Foto: Oskar Lund

Han ryktades till större klubbar inför säsongen – men blev kvar.

Nu är Oskar Alvérs i sitt livs form, öser in mål och drömmer om att föra Karlstad till superettan.

– Alla vet att det är dit vi strävar, säger Karlstads nyckelspelare.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Det var i vintras som NWT rapporterade om att ex-allsvenska Östersunds FK var ute efter Karlstads Oskar Alvers. 

Yttern blev ändå kvar i klubben ytterligare en säsong.

– Att det fanns intresse var så klart roligt. Sedan hade jag skrivit på för Karlstad när jag fick veta att intresset fanns och jag är väldigt trygg här. Det var en av anledningarna till att jag skrev på innan nyår, jag vet att jag trivs. Sedan när jag hörde om intresset är det klart att jag lyssnade, men det var aldrig några konstigheter, säger 25-åringen.

Nu har han i stället inlett säsongen strålande och ligger på en delad andra plats i skytteligan med sju mål.

– Nu känns det riktigt bra så klart, framför allt när vi börjat ta poäng med laget också. I början gjorde jag poäng och mål men vi fick inte med oss tre poäng, då får man inte ut den glädje man vill. Nu är det helt underbart och jag vill bara spela match varje dag och fortsätta på det flytet man har just nu, säger han.

Har du varit bättre?

– Som det känns nu får jag nog säga att det är den bästa formen jag varit i. Samtidigt får man hålla tungan rätt i munnen och jobba på, det kan gå fort åt andra hållet också.

Vad är hemligheterna bakom succén?

– I laget är vi många som spelat med varandra länge, det gör att det är ett lag som fungerar och har roligt tillsammans. Då är det lättare att fokusera på sig själv. Mycket handlar om att må bra utanför planen också och där har jag hamnat på ett väldigt bra jobb där jag får med mig energi från jobbet till träningarna tack vare underbara kolleger där.

”Är ett maraton”

Karlstad ligger femma i Ettan Norra med fem poäng upp till serieledning.

– Att vi ligger där vi ligger och har häng på toppen är positivt men det är för många matcher där vi tappat poäng sent. Senaste tre har ändå gjort att vi hakat på igen och vill vara med i toppen så klart. Det känns som det är dags att få upp ett lag i superettan från Karlstad. Alla vet att det är dit vi strävar, säger yttern.

Att gå upp med Karlstad hade varit hur häftigt som helst. Man märker redan nu när det går bra att folk kommer fram på stan.

Tidigare säsonger har Karlstad gått som starkast under höstsäsongerna.

– En serie är ett maraton och i början kan många lag leva på energin och det kan bli lite skrällar. I längden är det oftast de bättre lagen som håller i och det tror jag vi kommer göra. Nu är det fyra matcher kvar innan uppehållet och jag tror vi kan ta poäng i alla, säger Oskar Alvers.


Sändningen från Hammarby TFF-Karlstad börjar 15.50 på lördag!