”Ni kommer att se i framtiden”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Jusef Erabi har gjort fem mål och är Hammarby TFF:s främste målskytt så långt. Anfallaren har redan debuterat i A-laget.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nathaniel Adjei har imponerat i Hammarby TFF under våren.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nenad Djordjevic är tränare för Hammarby TFF.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Djordjevic.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Fyra raka segrar och lika många hållna nollor. Hammarby TFF är inne i en stark period i Ettan Norra.

För huvudtränaren Nenad Djordjevic är samtidigt är en stor del av uppdraget att göra spelarna redo för nästa steg.

– När en spelare lyfts upp i A-laget ska han inte komma tillbaka, säger 42-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Tre raka segrar med 1-0 mot FC Stockholm, Karlstad och Team TG och sedan en fjärde vinst med 3-0 mot Täby senast.

Hammarby TFF har tagit tolv poäng på de fyra senaste omgångarna och ligger nu sjua med sex poäng upp till kvalplats i Ettan Norra.

– Underbart, stort beröm till grabbarna. I början var det lite hit och dit och vi kände inte varandra, nu på sista tiden har vi fått in en annan mentalitet. Det är skillnad mellan ungdoms- och seniorfotboll och nu är jag jättestolt över killarna, säger Nenad Djordjevic.

42-åringens egen spelarkarriär innebar spel i Champions League och en plats i Serbiens VM-trupp.

Som tränare lämnade han en roll som assisterande i Hammarbys A-lag för att ta över talangerna i Hammarby TFF inför den här säsongen.

– I början kände jag att jag kom från en lite annan kultur inom fotbollen och jag försökte få spelarna att förstå var det innebär med en professionell mentalitet. Jag har sagt till dem många gånger att man kan ha roligt och skratta utanför men så fort vi kommer in på planen måste man ändra mindset. Nu har vi skapat en riktigt bra grupp och det är inte bara spelare med stor potential utan fantastiska människor, säger Djordjevic.

Han känner att laget tagit stora steg under säsongens gång.

– Men det är också så att motståndarna möter oss med mer respekt nu. I början var vi Mickey Mouse och alla kunde slå oss, nu är det lite annorlunda, säger HTFF-tränaren.

Allt kan bli bättre, varken i livet eller i proffsfotboll ska man vara nöjd. Det är lite brutalt men sant. Så fort man slappnar av blir man straffad.

”Ni kommer se i framtiden”

Förra säsongen slogs HTFF länge i botten och klarade sig kvar i serien på målskillnad.

I år är läget ett helt annat, men det finns inget tabellmässigt mål.

– Resultatet handlar inte bara om resultat i hur matchen slutar utan också vilken fotboll vi spelar. Nu spelar vi på ett riktigt bra sätt med en attraktiv och modern fotboll. Resultatet är också att många spelare från januari fram tills i dag har steppat upp och kommit ännu närmare A-laget, säger Nenad Djordjevic.

Han fortsätter:

– För mig är det viktigaste att vi klarar av uppgiften att hålla oss kvar i serien och att spelarna är fysiskt, mentalt, tekniskt och taktiskt ett steg bättre än tidigare efter säsongen. Sedan är vi ett bra lag och måste tro på oss själva.

Hur stor potential har de här spelarna?

– Hur stor är svårt att säga, det beror också på hur ett lag vill spela. Jag vill inte prata om namn för varje spelare är viktig för mig men det finns många intressanta spelare i HTFF. Det finns stor potential och ni kommer se i framtiden. 

Förra veckan var nästan tio spelare och både tränade och spelade med A-laget och gjorde bra ifrån sig där.

”Williot är en speciell talang”

En spelare som så sent som i fjol gjorde elva matcher med Hammarby TFF i Ettan Norra är Williot Swedberg.

Mittfältaren som nyligen såldes till spanska Celta Vigo för mångmiljonbelopp.

– En spelare som Williot kommer inte fram varje år, han är en riktigt speciell talang. Sedan finns det många talangfulla spelare i HTFF men de behöver kanske mer tid, säger Djordjevic.

– För mig är det viktigaste att när en spelare lyfts upp i A-laget ska han inte komma tillbaka. Flyttas man upp så fort som möjligt och sedan kommer tillbaka efter två-tre månader kan det vara lite farligt mentalt. När man ska flytta upp en ung spelare från U19 till HTFF eller från HTFF till A-laget är ett jätteviktigt beslut.

En match, hemma mot Sylvia, återstår innan Hammarby TFF går på semester.

Vad som händer i truppen inför höstsäsongen återstår att se.

– Om någon spelare blir uppflyttad får vi kolla på alternativ, jag vill att vi håller kvaliteten vi har nu. Som tränare är jag jätteglad så fort de är färdiga att gå upp till A-laget, samtidigt måste jag i min roll som coach börja om och försökta hitta en ny Adjei, Aziz eller Williot. Det tar mycket energi men jag älskar sådana utmaningar. Och jag tror jag har ganska mycket energi, säger Nenad Djordjevic.


Sändningen från HTFF-Sylvia börjar 18.50 på torsdag!


Sandvikens anfallare stod för ett hattrick.