Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Meriterade anfallaren klar – så långt är kontraktet

Se de snyggaste målen från Ettan Norra 2021.
Kennedy Igboananike är klar för Haninge.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Kennedy Igboananike har nu skrivit på för IFK Haninge i Ettan Norra.

Dessutom har klubben värvat in en duo från superettan.

– Vi känner oss nöjda med truppen, säger sportchefen Omar Moggi.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Meriterade anfallaren Kennedy Igboananike har varit nära en övergång till IFK Haninge den senaste tiden, något som Fotbolldirekt var först att rapportera om.

Nu är forwarden skrivit på.

– Kontraktet är över 2022 med möjlighet till även över 2023, säger sportchefen Omar Moggi.

– Det känns skönt att få den i hamn och få det i ett ganska tidigt skede med tanke på att vi åker på läger nästa vecka. Att ha med honom på det när vi ska slipa på detaljerna i spelet känns jättebra.

Duo från superettan klar

IFK Haninge har även skrivit kontrakt med målvakten Adrian Engdahl från Brage och Brian Span från Västerås.

– Adrian har vi haft en dialog med sedan han lämnade oss 2018. Han har haft anbud från klubbar högre upp men trivdes bra i Haninge och vet att vi kan hjälpa honom tillbaka upp samtidigt som han hjälper oss uppåt, säger Moggi.

– Brian Span fick vi reda på att han inte skulle bli kvar i Västerås ganska tidigt och tog en dialog. Han kommer tillföra erfarenhet och en fin karaktär. Det är en spelartyp vi saknat i våra offensiva positioner.

Förra veckan kunde SportExpressen berätta att Haninge även värvat rutinerade mittfältaren Mauricio Albornoz samt att man lånar in Axel Wallenborg från Djurgården. 

– Så länge fönstret är öppet ser vi alltid över vilka möjligheter det ger, men vi känner oss nöjda med truppen, säger Omar Moggi.