Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Märker direkt – blir exalterad”

Se Antonio Yakoubs hattrick mot Dalkurd.
Antonio Yakoub har redan gjort sex mål den här säsongen.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Ett hattrick mot Dalkurd och sedan ett avgörande straffmål på tilläggstid i segern mot Hudiksvall senast.

Assyriskas 18-årige Antonio Yakoub drar blickarna till sig efter succéstarten i Ettan.

Inför mötet med Gefle berättar han om besöket hos Örebro, varför han stannat i Assyriska och intresset från större klubbar.

– Min gudfar ringde efter matchen och berättade vilka som hört av sig. Man blir exalterad, säger anfallaren.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Redan förra säsongen levererade då 17-årige Antonio Yakoub på seniornivå.

Anfallaren stod för 10 mål på 13 matcher när Assyriska FF tog steget upp till Ettan Norra.

Väl där har han bara fortsatt.

Anfallaren är uppe i sex mål och stod nyligen för ett hattrick mot Dalkurd – men starten på säsongen var tung.

– I början vet jag inte vad som hände, ingenting fungerade. Sedan ändrade vi vår taktik lite och har mer tålamod, då har det gått lite bättre, säger anfallaren.

– Steget från division 2 har varit stort, det är mer fysiskt och jobbigare här. Kvaliteten är högre också, det är inget snack om saken.

Trots det har den unge anfallaren levererat och är nu uppe i sex mål på nio matcher.

– Att jag gjort några mål är skönt. I början tänkte jag ”det här kommer gå åt skogen, vi kommer åka ut.” Det var mycket tankar då, men så kan man inte tänka. 

De tankarna har Antonio Yakoub och laget lagt åt sidan och efter segern mot Hudiksvall senast (Yakoub avgjorde med ett straffmål på tilläggstid) ligger de i mitten av tabellen inför fredagens möte med Gefle.

– Vi måste ta en match i taget, det blir svårare och svårare tror jag. Vi får se vad vi kan göra, säger 18-åringen som lyftes fram som en av seriens största talanger inför säsongen.

– Gefle är en stor klubb som inte ska vara i division 1 anser jag. Det är en anrik klubb och många kommer kolla på matchen, det blir spännande.

Hattrick mot Dalkurd

Många var det också som noterade hans insats i mötet med Dalkurd för en tid sedan.

Då stod anfallaren för ett hattrick som gav eko.

– Dalkurd är en stor klubb så det var stort för mig. Det har alltid varit en typ av derby mot de klubbarna som Assyriska, Syrianska, Dalkurd. Det var en av de bästa matcherna i karriären, säger han.

Uppmärksamheten lät inte vänta på sig.

– Man märker det direkt. Min gudfar ringde mig efter matchen och berättade vilka som hört av sig, det är roligt och man blir exalterad. Men han får ta de samtalen åt mig.

Redan 2018 var Antonio Yakoub och besökte spanska Zaragoza och i vintras tränade han med allsvenska Örebro.

– Till Örebro ville jag för att få erfarenhet av hur det fungerar i en allsvensk klubb. Jag tog till mig mycket därifrån. Det var inte självklart att stanna i Assyriska inför säsongen men jag ville hellre spela 30 matcher i Ettan än att inte få spela högre upp, säger han.

Intresse fanns dock från större klubbar och det finns fortfarande kvar.

– Det har ringt mycket men det har inte alltid varit konkret. Jag vill ta det rätta beslutet för mig.

Varför har du valt att stanna i Assyriska?

– Jag trivs och har min familj här. Det är hemma för mig, det är nog största anledningen.

Hur ser du på framtiden?

– Jag tänker mest på att ta rätt steg. Jag kommer vara 19 nästa år och det känns som det kan vara rätt för mig att ta nästa steg då om jag gör bra ifrån mig det här året.


Mötet mellan Gefle och Assyriska på fredag är omgångens match med utökad tv-produktion. Sändningen börjar 17.50. 

Christoffer Pihl-Svensson.
Foto: Privat / Privat

Kommentatorns tankar

Christoffer Pihl-Svensson kommenterar omgångens match på SportExpressen Play. Här är hans tankar inför mötet mellan Gefle och Assyriska.


”Det är två stycken lag som hade en jobbig start på säsongen då det var ett Gefle som inledde med en poäng på fyra matcher och ett Assyriska som inledde med tre raka förluster och 13 insläppta mål på dessa matcher. Vindarna har dock vänt nu både i Gävle och i Södertälje då hemmalaget har fyra raka utan förlust och dom kommer närmast från en fin skalp borta mot Sylvia och nu har Gefle som hade så svårt att göra mål inledningsvis gjort 10 stycken mål på deras fyra senaste matcher vilket ändå får anses fullt rimligt med tanke på den offensiven dom sitter på. 


Assyriska har imponerat på mig efter den jobbiga starten och har nu tre segrar på fyra matcher där dom tvålat dit både Dalkurd och Sollentuna samt varit nära att ta poäng borta mot Umeå och dom kör verkligen sin egen grej och känslan laget utstrålar är att dom har ett väldigt stort självförtroende för dagen och det har gett resultat. Jag förväntar mig en rätt så öppen matchbild här mellan två offensiva lag med duktiga anfallsspelare och extra roligt ska det bli att få se Antonio Yakoub spela fotboll igen för Assyriska. Inte ens fyllda 19 år och redan 6 mål denna säsongen.”


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!


Se de snyggaste målen från förra omgången av Ettan.