Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Måltorka oroar inte talangen: ”Många som är intresserade”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Isac Lidberg.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Isac Lidberg har redan varit en sväng utomlands. 

Nu hoppas Gefleanfallaren på en övergång i sommar – att han ännu inte gjort mål i Ettan Norra den här säsongen stressar honom inte. 

– Nej, det är så många lag som är intresserade. Så det är lugnt, säger 22-åringen. 


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!


Sändningen från omgångens match mellan Gefle och Hudiksvall börjar 18.50 på fredagskvällen! 

Forna allsvenska klubben Gefle IF har ambitionen att vara med i toppen av Ettan Norra och börja resan tillbaka uppåt i seriesystemet, men har hittills bara tagit en poäng på de tre första matcherna. Målskyttet har varit ett av problemen, både för laget och för anfallsstjärnan Isac Lidberg som gjorde 19 mål i fjol men ännu inte fixat sin första fullträff för säsongen. 

– Det har inte alls varit bra, säger han inför fredagens match mot Hudiksvalls FF, som är omgångens match i Ettan på Sportexpressen Play. 

– Vi hade höga förväntningar inför säsongen och är missnöjda med inledningen. Vi behöver hitta tillbaka till som vi spelat, vi har tappat våra positioner lite. Det är väl 20 minuter mot Dalkurd (i senaste omgången, förlust 1-2) som vi spelat bra, resten har inte alls varit bra, säger Isac Lidberg, som inte heller tvekar att kritisera sin egen insats. 

– Det har inte alls känts bra, jag har inte kommit till många lägen alls. Men det hänger väl ihop lite med laget. Jag presterar inte, laget presterar inte. 

Den tidigare Hammarbytalangen och Norgeproffset var omskriven under 2020 för att vara aktuell för en flytt till den danska ligan i januari – en övergång som sprack i sista stund. Men den motgången har inte påverkat honom, slår han fast. 

– Ingenting. Det känns som att det var så länge sedan. Det har varit mycket snack om det och det kändes surt ett tag. Men jag tänker att det kommer någon annan klubb, säger Isac Lidberg som varit öppen med att han gärna lämnar Gefle under sommaren. 

Känns det viktigt att flytta i sommar för dig? 

– Viktigt och viktigt, klart man vill spela så högt som möjligt. 

”Så många lag som är intresserade”

Han är också tydligt lugn över möjligheterna att ta nästa steg i karriären framöver – att han ännu inte gjort mål den här säsongen stressar honom inte.

– Nej, det är så många lag som är intresserade. Så det är lugnt. Jag vill bara vinna matcher och hjälpa laget att klättra i tabellen, så vi får sjunga lite efteråt i stället för att sitta och halvböla. 

Att Gefle kan utmana i toppen av Ettan trots en tung start, det är han övertygad om. 

– Ja, det är ju 27 omgångar kvar. Men nu kanske vi inte ska fokusera på det. Det gäller att ta match för match, bygga upp självförtroendet. Då kan man komma in i poängstim. 

Boostar det ditt självförtroende att veta att många klubbar är intresserade av dig?

– Det skulle det kunna göra. Men jag har hyfsat självförtroende. Det är ingen idé att tro att jag inte kan prestera på den här nivån. Det är bara att vara ödmjuk och jobba på. 

22-åringen hoppas givetvis att det ska lossna för honom och Gefle redan i fredagens match på Glysis Sparbanken Arena, där sändningen drar i gång 18.50 på Sportexpressen Play.

Även Hudiksvall, nykomling från division 2, har börjat trögt – tre raka förluster och näst sist i tabellen.

– Vi kommer säkert ha en hel del boll, så det blir viktigt att ha högt bolltempo och så måste vi sätta våra chanser, säger Isac Lidberg.


Andreas Hanson


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Sändningen från omgångens match mellan Gefle och Hudiksvall börjar 18.50 på fredagskvällen!