Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landskrona-Lindome skjuts upp efter misstänkt corona

Se de bästa målen från förra helgens omgång i Ettan.
Lindomes match mot Landskrona ställs in på grund av sjukdom.

Efter att flera ledare och spelare insjuknat nästan samtidigt valde Lindome att skjuta upp matchen mot Landskrona i söderettan.

Att det rör sig om coronafall kan inte uteslutas i nuläget.

– Det handlar om ett samhällsansvar, säger Lindomes manager Dane Ivarsson.

Bara några timmar innan avspark i söderettan mellan Landskrona Bois och Lindome Gif meddelade bortalaget att man önskar skjuta upp matchen. 

Anledningen?

Flera spelare och ledare har på kort tid insjuknat med symptom som liknar coronavirusets.

Dane Ivarsson, manager i Lindome, utvecklar för Sportexpressen: 

– Eftersom det rör sig om så många fall på så kort tid, samtidigt som vi inte kan utesluta att det rör sig om Covid–19, så har vi tillsammans med Landskrona och Ettanfotboll kommit fram till att skjuta på matchen till ett senare tillfälle. Nu ska de berörda testas vid första bästa tillfälle så att vi kan få reda på exakt vad det är som hänt. Till syvende och sist handlar det om ett samhällsansvar. 

Hur tror ni att smittan har uppkommit?

– Det vet vi inte i nuläget. Vi tränade i början av veckan, spelade match mot Linköping hemma och tränade i fredags, så någon gång under den här tiden kan de drabbade ha åkt på någonting, säger Dane Ivarsson.