Lämnar allsvenskan – för Hammarbys talanger

Ulf Kristiansson tar över Hammarby TFF.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Hammarby TFF ligger näst sist i Ettan Norra och nyligen fick huvudtränaren Janne Mian lämna.

Nu är ersättaren klar.

Ulf Kristiansson lämnar Örebro SK för att ta över Hammarbys talanger.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Kristiansson kommer närmast till Hammarby TFF från en roll som assisterande tränare för Örebro SK i allsvenskan. Han har även varit förbundskapten för ungdomslandslag, jobbat som analytiker på förbundet samt varit assisterande tränare i AIK.

Dessutom fanns han med i Lars Lagerbäcks stab i det nigeriska landslaget under VM 2010 – och nu tar han alltså över det Hammarby TFF som Janne Mian nyligen fick lämna.  

– Först och främst vill vi tacka Örebro SK för deras förståelse och samarbetsvilja i denna situation. Vi har tillsammans med dem hittat en lösning som gör att Ulf redan nu kan gå in i lagverksamheten på eftermiddagarna hos oss samtidigt som en gedigen överlämning kan ske i ÖSK på förmiddagarna de närmsta två veckan, säger Hammarby TFF:s ordförande Peter Kleve till föreningens hemsida. 

Han fortsätter:

– I Uffe får vi en modern och tydlig tränare som har erfarenhet av vad som krävs på den yttersta toppen. Han har jobbat med steget från junior till senior, framför allt i rollen som U23-förbundskapten. Så det ska bli riktigt kul att följa hans jobb med våra unga spelare i HTFF. 

”Parterna har hittat ett upplägg som gör att även ÖSK är positiva till att släppa Ulf Kristiansson, där HTFF köper loss honom från sitt nuvarande kontrakt”, skriver Örebro på sin hemsida angående övergången.

Hammarbys nästa match i Ettan Norra är mot jumbon Täby på måndag.  

Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play.


LÄS MER: Drömelvan i Ettan Norra – spelarna som varit bäst