Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnade Italien – klar för Värnamo i sista sekunden: ”Var rätt jobbigt”

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
Oscar Uddenäs i Malmös tröja under en U21-match 2019.Foto: Bildbyrån

16 år ung lämnade han Malmö FF för spel i Serie A-klubben SPAL.

Nu är Oscar Uddenäs tillbaka i svensk fotboll.

På transferfönstrets sista dag blev han klar för IFK Värnamo.

– Det löste sig i sista sekund, det var verkligen på slutet, säger 18-åringen.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Efter nio säsonger i Malmö FF:s verksamhet flyttade Oscar Uddenäs till italienska SPAL förra sommaren.

När han sedan skulle återvända till svensk fotboll igen i år löste det sig precis innan transferfönstret stängde förra veckan.

– När coronan kom i mars blev det lite struligt. Samtidigt kände jag att jag ville hem till seniorfotbollen, och när jag väl kom till Värnamo kändes det som en väldigt bra miljö. Det löste sig i sista sekunden, det var verkligen på slutet så det var rätt jobbigt. Jag fick sova på det och fick höra dagen efter att det hade löst sig, berättar han.

Hur var tiden i Italien?

– Att flytta hemifrån i så ung ålder är inte lätt för någon, men efter ett tag vänjer man sig och börjar skaffa vänner. Fotbollsmässigt var det en helt annan miljö, lite mer professionellt och lite fler pass i veckan. Sedan tror jag alla som följer fotboll vet att det är väldigt mycket taktik och försvarsspel i Italien.

”Thern känns rak och ärlig”

När beskedet att fotbollen i Italien skulle stängas ned i mars valde yttern att vända hemåt.

I IFK Värnamo tror han sig ha hittat det han söker. Laget leder den södra division 1-serien med hela nio poäng ned till tvåan Utsikten.

– Utvecklingsmöjligheterna är väldigt stora här. Jonas Thern känns väldigt bra som tränare med mycket erfarenhet och han kan verkligen fotboll. Dessutom känns han rak och ärlig mot sina spelare, säger 18-åringen.

Värnamos nästa match i Ettan Södra är hemma mot tabelljumbon Karlskrona på söndag.

– Vi siktar väl på att gå upp i superettan och för egen del vill jag bara komma i gång med fotbollen igen och känna glädje. Jag är spelklar men fokuserar först på att komma i gång fysiskt och sedan försöka spela in mig i truppen, säger Oscar Uddenäs som skrivit på för 1,5 år. 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!