Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kul att allsvenska lag har koll på mig”

Kevin JensenFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kevin Jensen gjorde succé i Ettan med Landskrona under 2019.

Yttern blev vald till Årets Talang och enligt uppgift har Helsingborgs IF varit intresserade av att värva honom under vintern.

Trots det är 18-åringen kvar i Landskrona och siktar på att ta ännu ett steg.

– Inom de närmaste åren hade jag gärna sett mig själv i allsvenskan, säger han.

Med åtta mål på 25 matcher stod 18-årige ytterforwarden Kevin Jensen för ett ordentligt genombrott i Ettan med Landskrona Bois förra säsongen.

Laget tog sig hela vägen till kval mot superettan men föll där mot Öster.

Efter säsongen prisades Jensen som årets talang bland alla spelare i Ettan Norra och Södra (totalt 32 lag) och togs ut i matchens Morgondagens Stjärnor där han blev vald till matchens lirare på Tele 2 Arena.

Därmed var det inte konstigt att det börjades snacka om större klubbar efter säsongen, och Kvällsposten berättade i november att Helsingborgs IF var intresserat av att värva Jensen.

– Det är vårt jobb att hitta spelarna som är unga och som har gjort det bra i sina klubbar. Vi känner till Kevin också. Sedan från att vi känner till och följer upp spelare så är det lång väg till att det blir någonting konkret, sa chefsscouten Adil Kizil den gången.

Kevin Jensen själv tog det hela med ro.

– För egen del har det inte varit något snack om det, jag har mest sett det som positivt att andra klubbar kollar på mig. Det är klart jag vill till Allsvenskan och då är det kul att allsvenska lag har koll på mig, säger han i dag.

Var det nära med en övergång?

– Nej. Och jag ser det inte som någon stress. För egen del ska jag bara försöka fortsätta spela bra, göra poäng och försöka visa upp mig. Förhoppningsvis kan jag ta ytterligare ett steg. Nästa kliv i karriären kommer när det kommer.

2019 var Kevin Jensens första ”riktiga” seniorsäsong även om han tillhört Landskronas A-trupp sedan flera år tillbaka.

– Säsongen skulle jag beskriva som en väldigt bra första seniorsäsong, och framför allt var det hösten som var bra. Då började jag göra mer poäng och så efter starten som var trög för både mig och laget. Jag känner att jag vara en bidragande faktor till att det gick så bra och jag gjorde rätt många avgörande mål. Tidigare har jag inte spelat seniorfotboll på riktigt utan mest suttit på sidan, det var en bra lärosäsong för mig, säger Jensen som främst används som ytterforward i Landskronas system.

– Jag lägger ner mycket arbete defensivt också, men jag vill vara där framme och göra mål och assist för att hjälpa laget på det sättet, säger han.

Förlängde kontraktet under säsongen

Redan under fjolårssäsongen förlängde Kevin Jensen sitt avtal med Landskrona.

– Egentligen var det en ”no-brainer”. När jag var 15 kom jag upp i A-laget och har hela tiden haft en bra dialog med Bois och jag känner att de hjälpt mig på rätt sätt. Det var ett självklart beslut, säger han om kontraktsförlängningen som sträcker sig över säsongen 2021.

Skulle 18-åringen fortsätta på samma sätt som han avslutade fjolåret när säsongen väl inleds lär intresset från klubbar högre upp i seriesystemet inte bli mindre.

Att ta ett steg uppåt är en tydlig målsättning för Landskronas talang.

– Inom de närmaste två-tre åren hade jag gärna sett mig i Allsvenskan, det är klart att man inte vill ligga på samma nivå i tre-fyra år när det finns högre nivåer, säger han.

Vad är målsättningen på lång sikt?

– Min dröm är topp fem-ligorna i Europa, det är dit alla vill komma. Att bli utlandsproffs i alla fall, det är ett delmål.

Utlandsdrömmen är en målsättning på sikt, här och nu fokuserar Kevin Jensen på Landskrona.

Ett lag som siktar högt kommande säsong, när och om den väl inleds.

– Vi har i princip fått behålla hela laget förutom Ondrejka (Jacob) som gick till Elfsborg och Granit (Stagova) till Torn. Jag tror det är en styrka att vi kan fortsätta på det vi gjorde förra året, det har känts väldigt stabilt och vi har inte förlorat en träningsmatch ännu, säger anfallaren.

Vad skulle det betyda för dig att få vara med och ta upp Landskrona till superettan?

– Det skulle vara väldigt stort. Jag har spelat med Landskrona sedan jag var tolv år, det är en klubb som fostrat mig och gjort mig till spelaren jag är. Dessutom har jag lagkamrater som jag spelat med i flera år och så har vi staden som stöttat och hjälpt oss. Det hade varit väldigt stort att gå upp med Landskrona.

 

Landskrona Bois talanger:

Kevin Jensen

18-årig ytter som stod för ett stort genombrott förra säsongen. Valdes till Årets Talang i Ettan och drog till sig intresse från Helsingborg. Skicklig sista tredjedelen.

Filip Olsson.

20-årig mittfältare som återvände till Landskrona inför förra säsongen efter att ha spelat seniorfotboll i Eslöv. Central mittfältare som bidrar både offensivt och defensivt.

Patrick Nwadike

21-årig mittback som på kort tid växte ut till en nyckelspelare under fjolåret. Det rapporterades då om att klubbar i både Allsvenskan och Superettan följde försvarsspelaren med stort intresse.