Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kroppen har kämpat – vill inte säga att det är över”

Se några av de snyggaste målen från Ettan.
Philip Haglund under kvalmötet med Trelleborg förra säsongen.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Han har gått genom klubbens pojklag och blivit seniorspelare och utlandsproffs för att sedan återvända till moderklubben och sätta punkt.

Men är karriären verkligen över?

– Jag tror det är så för alla fotbollsspelare, man vill inte säga det, säger 34-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

Förra säsongen var Philip Haglund tillbaka hos BP i Ettan Norra efter tio år i utlandet och allsvenska klubbar. Säsongen dessförinnan hade han levererat sju mål och sex assist för Sirius och nu var planen att skjuta BP tillbaka till superettan.

Skadeproblem höll dock Haglund ur spel under våren innan han var tillbaka under hösten. 

Det blev till slut 17 matcher och åtta mål i seriespelet innan BP:s säsong tog slut med kvalförlusten mot Trelleborg.

Kvalmatcher som samtidigt kan ha blivit de sista i Philip Haglunds karriär. På lördag tackas han nämligen av inför publiken på Grimsta.

– För min del känns det jättekul att de planerat det, och från min sida får jag säga tack till BP också för alla år, säger han.

Faktum är att Philip Haglund registrerades för spel i BP även den här säsongen, men skador har satt stopp.

– Fotbollsmässigt är det tyvärr så att min kropp sagt ifrån. Jag vill så gärna och det är svårt att säga nej, men tyvärr har min fotled och knä inte blivit bättre. Egentligen har jag kämpat alla år sedan jag kom tillbaka från korsbandsskada när jag var 28. Det är tuffa beslut att gå ut på planen, för jag förstår att det blir lite sämre hela tiden, säger han.

”Vill inte säga att det är över”

Att karriären är över vill han ändå inte helt slå fast.

– Jag tror det är så för alla fotbollsspelare, man vill inte säga att det är över. Fotbollen har varit en så stor del av ens liv. Men samtidigt har jag inte heller kunnat säga att nu kör jag igen. Du kan nog ringa om fyra år igen och jag kommer ändå inte kunna säga att jag lagt av, säger han och skrattar.

Min upplevelse är att BP alltid haft en dörr öppen för mig och det är jag otroligt tacksam över.

Dialogen med BP har pågått under säsongens gång.

– Någonstans bedriver ju de sin egen verksamhet och har sina spelare att ta hand om, ändå har öppningen funnits och det är jag väldigt tacksam för. Som jag förstått det kom det här med en avtackning från supporterled. Man vet ju aldrig vad som händer, men det känns bättre att säga tack för allt än att det inte blir av, säger Haglund som även under den här säsongen gjort försök att ta sig tillbaka i spel.

–Det har jag. Förra året kom jag ju tillbaka i augusti men efter säsongen kände jag att det gjorde ont, jag fick problem igen. Det blev lite samma upplägg i år när jag testade i mars-april men min fot värkte i flera timmar efter träningarna, säger han.

Det kan komma en dag då jag blir mer aktiv inom fotbollen i en annan del av organisationen, det har funnits lite tankar och förslag kring det.

Hur har det varit att inte spela fotboll den här säsongen?

– Faktiskt så känns det bra. När man hållit på med fotboll så mycket blir det som en bubbla där allt handlar om det. Därför är det lite förlösande när man kommer ur det och märker att ”okej, allt handlar inte om nästa match”. För min del känns det faktiskt lite skönt.

Från sidan har Philip Haglund följt sitt BP som stormar mot serieseger i Ettan Norra. Laget leder serien med tolv poäng och är obesegrat efter 20 omgångar.

– Vilken säsong de håller på att göra, det är fantastiskt kul. Nu ska man fullfölja den och sedan handlar mycket om hur man lyckas nästa år, förhoppningsvis en serie högre upp. BP har ett fantastiskt momentum nu och har fått ihop alla delar, då blir det så här. BP har en stor potential, och det vet man, säger Philip Haglund.


Sändningen från BP:s match mot Gefle inleds 12.50 på lördag och går att se på SportExpressen Play!