Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kräma ur all energi – sedan lägger jag av”

Här är tio av de snyggaste målen från Ettan den gångna säsongen.
Salif Camara Jönsson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Två kvalmatcher återstår – sedan är karriären över och Salif Camara Jönsson blir sportchef i Trelleborg.

Först ska han göra allt för att hålla laget kvar i superettan.

– Låt mig sätta det här avtrycket innan det är dags att lägga av, säger anfallaren.


Se kvalet till superettan på SportExpressen Play! 

Han hade hoppats att karriären redan skulle vara över i och med sista omgången i superettan, men Trelleborg tvingades till kvalspel.

Nu återstår två matcher mot Brommapojkarna innan Salif Camara Jönsson kan sätta punkt.

– Två matcher innan jag lägger skorna på hyllan, det kommer ge extra energi och motivation att verkligen få avsluta sista matchen hemma med att kräma ur all energi som finns i hela kroppen. Låt mig sätta det här avtrycket innan det är dags att lägga av, säger 37-åringen som blir sportchef i klubben efter säsongen.

– Jag kommer påverka på en annan sida efter det här. Och så klart vill jag att klubben och laget ska få göra det i superettan nästa säsong. 

Vi har mött BP tidigare år och har gjort vår analys nu. Vi har god koll.

Trelleborg slutade på trettonde plats i superettan – en poäng från att undvika kvalspel.

Brommapojkarna blev tvåa i Ettan Norra.

Nu ställs de mot varandra i en kvalduell.

– Att vara i den här situationen är aldrig kul, men det gäller för oss att samla krafter och verkligen trycka ut den sista energin som finns. En sista kraftansträngning för att spela i superettan 2021. Vi är ett starkt lag och även om det kan låta konstigt kommer vi med en bra känsla, säger Salif Camara Jönsson. 

Han fortsätter:

– Vi får inte se det som att vi möter ett division 1-lag, vi möter ett lag som förmodligen anser sig redo för superettan. Med det sagt handlar det ändå för oss om att axlarna ska ned och att vi hittar rätt anspänningsnivå.


Kvalmatcherna till superettan sänds på SportExpressen Play. Första matcherna spelas på onsdagskvällen och returerna på söndag.

Landskrona ställs mot Dalkurd och Brommapojkarna möter Trelleborg.

Efter onsdagens matcher kommer de bästa spelarna i Ettan säsongen 2020 att utses i en tv-sändning som publiceras 20.00 på SportExpressen Play.