Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kontinuitet bättre än en make over”

Utsiktenjubel efter avancemanget till superettan.
Bosko Orovic förde Utsikten till superettan.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Jubelscener efter avancemanget.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Utsikten tar steget upp till superettan – nu börjar jobbet för att ta nästa steg.

Managern Bosko Orovic, 49, vet hur han vill ha det.

– När man varit med ett tag fattar man att kontinuitet är bättre än en make over, säger han.

Allt avgjordes i den sista omgången av Ettan Södra. Utsiktens BK tar steget upp till superettan och omgående börjar arbetet med att få till ett slagkraftigt lag.

Managern Bosko Orovic har ett utgående avtal och har velat avvakta samtalen om framtiden till efter säsongen, men han vet hur han vill att föreningen bygger laget inför nästa säsong.

– Sex eller sju spelare har utgående kontrakt och tanken är ju att behålla 15-17 spelare och sedan värva smart. Vi ska ha en kontinuitet i lagbygget som vi byggt över de här två åren, säger Orovic.

”Det brukar inte funka”

Värnamo och Landskrona har den här säsongen visat att det går att ta steget från Ettan och direkt bli slagkraftiga i superettan.

– Klart man sneglat på dem. Har man varit med ett tag så fattar man att kontinuitet är bättre än en make over. Snabba lösningar brukar inte funka, det är något jag tar med mig från karriären. Kontinuitet är otroligt viktigt, säger Orovic.

Hur står sig föreningen i stort inför ett avancemang?

– Klart att det finns saker att utveckla, det har alla. Samtidigt är Utsikten en familjeförening och på det sättet blir det lite enklare att ta nästa steg tycker jag, det är en så tight grupp. Det finns kompetenta människor här.

Så såg det ut när Utsikten gick upp.