Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konkurrenten förlorade – Värnamo till superettan

Värnamos lagkapten Freddy Winst får äntligen fira uppflyttning.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Jonas Thern ledde Värnamo till superettan för andra gången.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

IFK Värnamo är klart för superettan.

Trots sex raka matcher utan seger fick laget fira ”i kavaj” under lördagskvällen.

– Det är ett starkt sammansvetsat omklädningsrum som har tagit oss hit. Och vi förtjänar att vara i superettan. Det känns underbart och är väldigt roligt, säger Jonas Thern till Värnamo Nyheter.

Värnamo såg ut att gå mot en säker uppflyttning från ettan södra men fyra raka förluster ändrade förutsättningarna inför avgörandet.

I seriefinalen mot Landskrona fick Värnamo till sist med sig en poäng förra helgen och under lördagen spelade man 1-1 mot Lindome. Sex raka matcher utan seger alltså men till sist blev man klara för superettan när Landskrona förlorade senare under lördagskvällen.

Landskrona behövde vinna mot Assyriska Turabdin för att i praktiken ha chansen att gå om Värnamo i den sista omgången men när Midhad Jukovic skickade in 2-1 för Assyriska Turabdin i den 82:a minuten stod det klart att Landskrona får kvala samtidigt som Värnamo går upp.

Värnamo tränas av Jonas Thern som därmed för upp laget till superettan igen. Thern var tränare även när laget gick upp till superettan säsongen 2010.

– Jag följde Assyriska–Landskrona lite via livescoren och hade tänkt se matchen ordentligt i efterhand. Jag tänkte att Landskrona borde vinna över Assyriska, men samtidigt hade jag det lite på känn att det kunde bli så här. Vi hade ju Landskrona senast och många lag har svårt matchen efter de mött oss, säger Jonas Thern till Värnamo Nyheter på lördagskvällen.

Han fortsätter:

– Vi har öst på och har haft hungern och passionen. Vi hade en tuff försäsong där vi tränade hårt. Inför säsongen ville vi också bli bättre i båda straffområdena och även leta nya offensiva lösningar. Vi hade en svacka när Michael Kargbo tappade självförtroendet och Joel Stevens var skadad. Men vi har en bra grupp och det känns väldigt bra att det är klart.

LÄS MER: ”Lättare att Uefa ändrar sig än att Jonas gör det”