Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kommer att bli mycket känslor”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan.
Alen Kasumovic.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

FC Trollhättan skuggar toppen av Ettan Södra med seriens starkaste defensiv.

Nu ställs de mot succénykomlingen Oddevold i ett hett derbymöte.

Laget som öst in mål, och klubben som Trollhättans lagkapten Alen Kasumovic lämnade en gång i tiden.

– Det kommer bli mycket känslor, säger Kasumovic.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

FC Trollhättans säsong har verkligen varit svängig under inledningen.

Det tog fyra matcher innan första segern kom, men när den väl var inkasserad vann laget fyra raka matcher.

Elva omgångar in står Trollhättan nu på 19 poäng och ligger sexa i tabellen.

– I början blev det en hel del kryss innan det lossnade. Sedan blev det tyvärr en torsk i derbyt (mot Vänersborg) och ett kryss mot Ljungskile innan vi vann igen senast. Det är ändå en helt okej start på säsongen, säger Alen Kasumovic.

Hans lag har endast släppt in sex mål på elva omgångar i Ettan Södra, bäst i serien.

– Där är vi väldigt bra på att verkligen ta jobbet för varandra. Vi har en tydlig organisation defensivt som vi vet hur vi ska jobba med. Och sedan ska man inte sticka under stol med att det är individuell skicklighet i försvarsspelet också. Det är lätt att säga att det bara är backlinjen som gör det bra men försvarsspelet börjar ju längst fram i hur man sätter press, säger Kasumovic som spelat både innermittfältare, wingback och mittback den här säsongen.

Siktar mot superettan

Efter tre säsonger med IK Oddevold (2015-2017) lämnade Alen Kasumovic klubben för spel med FC Trollhättan.

Nu ställs han mot sin tidigare klubb i ett stekhett derbymöte. Nykomlingen Oddevold har överraskat och är med i toppen av Ettan Södra och hade gjort flest mål av alla lag inför omgång tolv.

– Framför allt ska det bli roligt med ett derby. Jag tror det kommer bli mycket kamp och vi spelare kommer försöka minimera misstagen. Det kommer bli typisk derbykaraktär med mycket känslor, säger 28-åringen.

Sedan Alen Kasumovic kom till Trollhättan inför säsongen 2018 har laget tagit sig till Ettan Södra och etablerat sig där.

I fjol var de med och slogs i toppen in i det sista.

– Vår ledarstab lägger ner ett enormt jobb och det finns en tydlig organisation i både spelidén och hur vi tränar, vilket gör att det är en väldigt proffsig miljö att befinna sig i. Det finns en vision om att ta sig uppåt och det är en process som pågått några år. Förra året var det ganska nära och nu har vi fått en helt okej start. Klart att vi ska sikta uppåt, när det lyckas får vi se, säger FC Trollhättans kapten.


Mellan den 11-20 juni är det dags för ”Ettanveckan” och fullmatat med matcher. Från och med i morgon och fram till och med 20:e juni sänds därför samtliga matcher i Ettan kostnadsfritt på SportExpressen Play.

LÄS MER: Här är alla matcher under Ettanveckan