Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kom från division fem – nu klar för superettan

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan.

Daniel Sterner kom till Täby FK från division fem och har sedan varit med på lagets resa upp till Ettan Norra.

Nu är han klar för spel med Gais från och med nästa säsong.

– Täby har gjort ett enormt arbete med mig, jag är förevigt tacksam över det, säger anfallaren inför helgens derby.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Sommaren 2016 lämnade Daniel Sterner Bollstanäs och division fem för spel med Täby FK i division 3.

Sedan dess har anfallaren varit med på lagets resa upp till division 1 där de som nykomlingar nu ligger sjua i serien.

Inför helgens derby mot Frej, som direktsänds på SportExpressen Play, står det nu klart att anfallaren från och med nästa säsong representerar Gais i superettan.

– Jag är självklart extremt glad över vad som komma skall i Gais och superettan. Det är verkligen jättestort för mig och den dröm som går i uppfyllelse, säger 24-åringen som skrivit på för två säsonger.

Han fortsätter med att berätta om resan han gjort i Täby FK.

– När jag kom från Bollstanäs i division fem var det ett jäkla kliv, Täby låg i division 3 då. 2017 vann vi serien och vi har gått från trean till ettan på tre år. Min resa uppåt började när jag var 19 år och kom till Täby, sedan dess har jag velat ta steg uppåt, säger han.

Öste in mål

Förra säsongen öste forwarden in mål i division 2, den här säsongen har han haft skadeproblem och inte kunnat gå för fullt förrän den senaste tiden.

Det har resulterat i fyra mål på de fyra senaste matcherna och totalt fem mål på elva framträdanden. I fjol blev det 18 mål på 20 matcher i tvåan.

– I början av säsongen var det lite nerver från vår sida, men det känns som vi ganska snabbt kom ur den testperioden. Efter det har vi utvecklats som lag. Många spekulerade i att vi skulle komma tvärsist, det var en sporre för oss att visa att vi inte hör hemma i botten och det har vi verkligen gjort, säger Sterner.

På söndag ställs hans Täby mot Frej i ett derby.

– Skitkul, det är mitt första derby mot Frej. Det har varit en del snack om att vi är underdogs och att kommunen borde satsa mer på Täby i framtiden. Jag vill hjälpa klubben och det ska bli en väldigt kul match att spela, säger anfallaren.