”Känner ett ansvar för att vi ska gå upp”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Ali Suljic lämnar BP för Helsingborg till nästa säsong.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
BP kan bli klart för superettan på lördag.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Ali Suljic har redan skrivit på för Helsingborg och ansluter till klubben i januari.

Innan dess vill han föra BP tillbaka till superettan.

På lördag kan avancemanget bli klart.

– När jag kom åkte vi ur, jag känner ett ansvar att vi ska gå upp också, säger 24-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Efter fjolårssuccén där Ali Suljic valdes till Ettans bästa försvarare fanns det intresse från flera klubbar och en övergång var aktuell.

– Främst i superettan fanns det alternativ och det var väl lite ”fifty-fifty”. Sedan kände jag att jag lika gärna kunde stanna i BP och spela i ett topplag. När jag kom till klubben åkte vi ner i superettan så jag känner ett ansvar att vi ska gå upp också. Jag vill gärna ta upp BP innan jag lämnat och det känns som det kan falla på plats, säger Suljic.

Målet är onekligen nära. Vid seger mot Sollentuna på lördag är BP klart för superettan efter två år i Ettan Norra.

– För mig betyder det väldigt mycket. Jag har trivts väldigt bra här sedan jag kom och kommit tillbaka till en bra nivå som spelare. Det skulle betyda mycket att få lämna på topp. Det har varit händelserikt och lärorikt och upp och ner, säger Ali Suljic.

Vi kunde inte föreställa oss ett bättre läge. Det är en bonus att vi har ett sådant försprång och kan säkra det redan i helgen.

Endast släppt in elva mål

BP har tagit hela 62 poäng på 25 matcher och endast släppt in 11 mål.

– Hela laget har gjort en fantastisk säsong och vi har varit svårslagna. Vi spelar med en hög press där alla vet vad de ska göra och vi har en tydlighet i vårt spel, säger mittbacken.

Om BP går upp får de klara sig utan Ali Suljic i superettan. Tidigare i år skrev han nämligen på för Helsingborg och ansluter till klubben i januari.

– Sedan det blev klart har allt fokus varit på BP. Jag har pratat med tränarna och sporchefen och sagt att jag kommer göra mitt yttersta för att vi ska gå upp, från januari får jag fokusera på Helsingborg. Jag är fullt koncentrerad här och tror ingen i laget känner att jag kopplat av på något sätt, säger han.

Sändningen från mötet mellan BP och Sollentuna på lördag börjar 12.50. 

– För oss gäller det att fortsätta som vi gjort tidigare. Vi vet vad vi är bra på och det är en hög press, en tydlig spelidé med ett rakt spel. Vi ska fortsätta som vi gjort hela säsongen och går in för att vinna. Vi har ett perfekt läge och allt i egna händer och vi ska bara vinna och göra vårt jobb. Då är det klart, säger Ali Suljic.


Ali Suljic med ett drömmål förra säsongen i Ettan Norra.