Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kände en jättefrustration”

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan. Alla matcher sänds på SportExpressen Play.
Foto: Bildbyrån

Han inledde seniorkarriären i Hammarby med att göra mål mot Malmö FF.

Drygt tio år senare är Carlos Gaete Moggia tillbaka där allt började – i moderklubben Haninge.

Nu är drömmen att ta klubben till superettan.

– Det var dags att komma hem, säger 32-åringen som nyligen lämnade Västerås.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Säsongen 2008 vann Hammarby borta mot Malmö FF med 4-2 i allsvenskan.

I bortalaget debuterade en ung Carlos Gaete Moggia med att göra mål.

– Att få spela i allsvenskan med Hammarby var lite av en dröm, och att få göra mål i sin debut. Allt gick väldigt snabbt där och det var en fin tid. Sedan gick det inte riktigt som man tänkt sig. Det blev knas i klubben med ekonomin och det var lite kaosartat. Man levererade väl kanske inte som man borde gjort och lika kul som det är att vara i en sådan klubb när det går bra, lika tufft är det när det går dåligt, säger mittfältaren i dag.

Han var med och åkte ut med Hammarby och sedan dess har karriären fortsatt i klubbar som Sirius, Värnamo, AFC, norska Elverum och Västerås.

I förra veckan blev det sedan klart att han återvänder till moderklubben Haninge som slåss i toppen av Ettan Norra. Därmed blev han en av flera profilerade värvningar till division 1-fotbollen under sommaren. 

– Till att börja med var jag tvungen att lämna Västerås på grund av många grejer egentligen, jag var inte riktigt nöjd där. Jag kände att jag inte hade något att göra där, säger Gaete Moggia utan att vilja gå in på detaljer.

– Sedan gick det väldigt snabbt med Haninge. De och sportchefen Omar har varit på mig i tolv år nästan, och nu var det dags att komma hem, säger han.

Vad var det som inte fungerade i Västerås?

– Det jobbigaste har varit att vi haft sådan kvalitet i truppen men som inte kommit ut på planen riktigt. Även om jag inte spelade och var väldigt mycket skadad i början av den här säsongen kände jag en jättefrustration med tanke på hur det sett ut spelmässigt. Det var synd, det kändes som lite slöseri och som att vi kastade bort chansen att skapa riktigt fina minnen.

Han fortsätter:

– Vad det beror på är skitsamma nu, nu får jag fokusera på Haninge. Men det känns tråkigt att vi inte fick ut det vi hade.

”Kan bidra i många lag”

Att vara tillbaka i Haninge är däremot något speciellt för Carlos Gaete Moggia.

– På den tiden hette det väl Haninge FF. Jag är uppväxt i Haninge, i Brandbergen, så det är moderklubben. Jag växte upp på Torvalla IP och har många roliga minnen därifrån. Att komma tillbaka känns kul och speciellt nu när vi har något att spela för. De var nykomlingar men har gjort det så bra att vi vill gå för det, säger han.

Efter förlusten mot serieledande Vasalund den gånga helgen ligger Haninge fyra, åtta poäng bakom Vasalund och fem bakom Sylvia som ligger tvåa.

De två topplagen möts dessutom två gånger den här veckan så lagen ovanför kommer tappa poäng.

– Självklart ska vi gå för det och försöka vinna varje match, det vore dumt att inte göra det när man är så nära. Att ta upp ett lag en division oavsett relation till klubben är speciellt. Att få göra det med sin moderklubb vore mycket finare, säger mittfältaren.

Han har skrivit på för resten av säsongen men ser inte slut på karriären ännu.

– Jag älskar verkligen fotboll så jag ser mig inte sluta än. När jag är frisk vet jag att jag kan bidra i många, många lag, säger han.

Haninges nästa match spelas hemma mot Örebro Syrianska på onsdag och direktsänds på SportExpressen Play.

 

Onsdagens matcher i Ettan

Norra: Karlstad-Täby, Luleå-Frej, Sandviken-Gefle, Sylvia-Vasalund, Brommapojkarna-Berga, Sollentuna-Team TG, Haninge-Örebro-Syrianska, Karlslund-Nyköping.

Södra: Qviding-Lindome, Karlskrona-Värnamo, Linköping-Assyriska, Skövde-Oskarshamn, Lund-Torn, Utsikten-Landskrona, Trollhättan-Motala, Tvååker-Eskilsminne.