Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Kan vara sista chansen för mig”

Piteås målvakt Conor O'Keefe stod för en riktig superräddning.
Dardan Mustafa var lagkapten i Lund innan han lämnade.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Han har flera säsonger i allsvenskan och superettan bakom sig men har spenderat de senaste i Ettan Södra.

Nu är Dardan Mustafa klar för ett proffsäventyr i Italien.

Anfallaren har skrivit på för Serie D-klubben Rotonda Calcio.

– Ambitionen nu är att vara ute tills jag avslutar karriären, och det är några år kvar. Att spela här öppnar helt andra dörrar, säger 29-åringen.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play! 

Dardan Mustafa debuterade i allsvenskan för Gefle IF redan 2014 och har spelat i superettan med Örgryte.

De senaste säsongerna har anfallaren, född 1992, tillbringat i Ettan Södra med Åtvidaberg, Torn och den här säsongen Lunds BK där han även varit lagkapten.

Men sedan en vecka tillbaka befinner sig Mustafa i Italien där han skrivit på för Serie D-klubben Rotonda Calcio.

– En agent som samarbetar med en av våra tränare i Lunds BK kontaktade mig och berättade att en italiensk klubb var ute efter en targetforward och hade sett någon match jag spelat. Det var snabba ryck, antingen acceptera eller inte. Jag hade två-tre dagar på mig att bestämma mig, säger anfallaren.

– Eftersom jag har ett företag hemma i Sverige och min son precis börjat på dagis var det lite både och, det var mycket som jag var tvungen att lämna hemma. Samtidigt kändes det värt att ta den här chansen. Jag skulle inte flytta någonstans i Sverige för att spela med tanke på det jag har hemma. Nu var det ett bra kontrakt och Italien, det kändes inte så illa, säger han.

Inom kort ska Dardan Mustafa få en lägenhet i nya hemstaden Rotonda och tanken är att fru och barn ska flytta med honom under utlandssejouren.

Kontraktet är skrivet säsongen ut men med en klausul som gör att anfallaren kan lämna inom tre månader om han inte trivs.

– Innan jag kom hit hade jag ingen koll alls på laget, men det var över förväntan. Man märker att alla är här på grund av fotbollen. Vad jag förstått är det en toppklubb i den här serien, de slutade sexa förra året och siktar på att ta sig upp till Serie C och där är det en helt annan nivå, säger Dardan Mustafa.

Nivån är bra och jag känner att det gått bra för mig. De är väldigt nöjda och längtar tills jag får börja spela matcher.

Han berättar att de flesta spelarna i laget bor på ett spelarhotell och att samtliga spelar fotboll på heltid.

Hur bra är ditt avtal?

– Bra. Det här kontraktet är bättre än det jag hade när jag spelade i allsvenskan.

I premiären som spelades förra helgen kryssade Rotonda mot en av förhandsfavoriterna i ligan men utan Dardan Mustafa på planen.

– I mitten av oktober blir jag spelklar så jag kommer flyga hem nu på lördag och vara hemma en vecka för att sedan åka tillbaka. Men jag åkte med laget på premiären och det var väldigt kul att se hur passionerade italienarna är, det var fullt drag på läktaren, säger han.

Ambitionen med flytten är att fortsätta karriären utomlands.

– I och med att det känts så bra tiden jag varit här nu tänker jag att planen är att spela här och sedan försöka komma upp en serie. De älskar stora och starka anfallare här märker man så tanken är att göra en bra säsong och sedan ta mig uppåt. Och trivs man inte kan man alltid flytta hem, säger han.

– Ambitionen är att vara ute tills jag avslutar karriären, och det är några år kvar. Att spela här öppnar helt andra dörrar. Det är lättare att ta sig någonstans från Italien än division 1 i Sverige.

Det kan ha varit sista chansen för mig, man är inte så jätteung längre.

Hemma i Sverige lämnar han det Lunds BK som han varit lagkapten för den här säsongen. Ett lag som ligger sjua i Ettan Södra efter 21 omgångar.

– Eftersom jag varit kapten och vi gjort det bra var det tufft att lämna, men de förstod mig. Jag hoppas de vinner några matcher till nu och säkrar kontraktet. Om de får behålla spelarna de har och spetsar med någon kan det bli riktigt bra inför nästa år, säger Dardan Mustafa.

LÄS MER: Hyllar legendaren efter stödet: ”Köpte kläder och skor åt mig”


Dardan Mustafa har tidigare medverkat i Ettanpodden – här kan du lyssna på den intervjun via Spotify. Där berättar han bland annat om sin uppväxt, relationen med Jonas Thern och hur han tog sig igenom en skadeperiod tillsammans med Martin Mutumba. 


Se några av de snyggaste målen från Ettan!