Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jakten på rekordet: ”Måste gå för det”

Simon Karlsson Adjei har levererat 19 mål så långt den här säsongen.Foto: Bildbyrån

2014 gjorde Salif Camara Jönsson 27 mål i division 1 södra för Lunds BK.

I fjol stod Vasalunds Ekin Bulut för 26 fullträffar i Ettan Norra.

Nu jagar Assyriska IK:s Simon Karlsson Adjei målrekordet på division 1-nivå – och siktar samtidigt på att ta nästa steg i karriären.

– Jag försöker bara ge min agent så mycket material som möjligt att jobba med, säger anfallaren.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

När Ekin Bulut stod för 26 mål på 30 omgångar i Ettan Norra förra säsongen var det rekordnoteringen sedan division 1-serierna gjordes om.

Men redan 2014 levererade Salif Camara Jönsson hela 27 mål på 24 matcher i dåvarande division 1 södra.

Den här säsongen kan båda noteringarna slås.

Efter 17 omgångar står nämligen Assyriska IK:s anfallare Simon Karlsson Adjei noterad för hela 19 mål.

– Självklart vill jag slå rekordet, nu vet jag vad jag ska sikta på, säger han när SportExpressen läser upp siffrorna.

Så sent som i den senaste omgången mot Qviding stod 26-åringen för två fullträffar när Assyriska vann med 4-0.

– Så länge laget har en sådan vilja som vi har nu vet jag om kapaciteten vi har, då kommer det blir mycket mål framåt och inte bara för mig. Vi har en skön stämning och kemi i laget, säger Karlsson Adjei.

Vad säger du om din egen prestation så långt?

– Personligen är det klart man är glad, jag tror på mig själv och är väldigt fokuserad i det jag gör. Trots 19 mål på 17 matcher känner jag att det finns mer att hämta.

Vad är förklaringarna bakom succén?

– Jag har fått den frågan av många, ”vad är det som händer, varför gör du så många mål”. Jag var i Kanada och mognade väldigt mycket, men jag gjorde ju även 30 mål på 25 matcher i division 2 innan det. Det handlar kanske mest om mognad och att man är fokuserad.

Anbud från Indien

Simon Karlsson Adjei har redan utlandsäventyr i Kanada bakom sig i karriären och i takt med att målen trillar in kommer det förslag om nya klubbar från agenter runt om i världen.

– Man hör hur mycket som helst, och därför känner jag att jag inte ens vill ta in och tänka på det. Det är från Sverige, Italien, England, Tyskland, Dubai. Jag försöker bara ge mig agent så mycket material som möjligt att jobba med så hans jobb blir enkelt.

Vilket är det mest udda förslaget du fått den här säsongen?

– Det var från Indien ganska tidigt på säsongen, de var villiga att betala ganska bra. Jag lät min agent prata lite med dem och kolla vad det var. Men han och jag kände att det var bäst att stänga just den dörren.

Anfallarens kontrakt med Assyriska går ut efter den här säsongen och han räknar med att gå vidare i karriären.

– Jag är 26 år i dag och komma hem till Assyriska kan jag göra en annan gång, men just nu känner jag att jag måste vidare till en klubb med nya ambitioner och lite mer kraft. Det känner jag, säger han.

Innan en flytt blir av väntar en jakt på topplagen i Ettan Södra. Assyriska ligger sexa i tabellen med sex poäng upp till kvalplats.

– För mig är det tolv matcher kvar på säsongen. Jag räknar med mitt lag hela vägen i år och jag tror de räknar med mig, säger anfallaren som till sist också svarar på frågan som bara måste ställas.

Hur många mål blir det i år?

– Klart att jag siktar så högt som möjligt, om jag följer det här snittet når jag 30 så i dagsläget måste man gå för det. Samtidigt vet jag om att jag inte kan bli för egoistisk, jag behöver hela laget med mig. Att spela så bra som möjligt tror jag är viktigast.

Assyriskas nästa match i Ettan Södra är borta mot Skövde på onsdagen. Den inleds 19.00 och sänds på SportExpressen Play.