Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jagar kvalplats – saknar skyttekungen: ”Är gipsad”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Niklas Söderberg har gjort tio mål för Sylvia och skrivit kontrakt med Brage inför nästa säsong – men i slutstriden av Ettan Norra saknas han.

Anfallaren har armen i gips och kan missa flera matcher.

– Vi får se om han kan spela med ett specialskydd, säger tränaren Rickard Johansson.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

För en tid sedan blev Niklas Söderberg klar för Brage inför kommande säsong och har skrivit på för tre säsonger där. 

Först ska han spela klart säsongen med Sylvia som jagar en kvalplats till superettan – men just nu får man göra det utan sin målskytt.

– Han har armen i gips. Vi får se om han kan spela med ett specialskydd, men han har inte varit med de senaste matcherna, säger Rickard Johansson.

Sylviatränaren har därmed fått klara sig utan en av sina bästa målskyttar (Söderberg leder interna skytteligan tillsammans med Max Olsson på tio mål).

– Vi har klarat oss utan honom ett tag nu och har bra ersättare. Han blockerade ett skott mot Gefle och det träffade olyckligt så han har fått en spricka i handleden och har armen i gips. Vi behöver få fram fler röntgenbilder för att se vart skadan sitter men det tar lite extra tid nu i coronatider, säger Sylvias tränare.

Möter Karlstad

– Om det går ska vi se om han kan spela med ett skydd, annars får vi klara oss. Det är fyra matcher kvar och sedan lämnar ju Niklas oss. Vi har bra ersättare som kan gå in och göra det bra också.

Sylvia ligger fyra i tabellen på samma poäng som BP och Haninge som är tvåa och trea.

På lördag ställs de mot Karlstad i en match som sänds på SportExpressen Play med start 13.00.

Se det röda kortet i mötet mellan Linköping och Qviding.