Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En del galna erbjudanden”

Här gör Ashley Coffey fem mål i en och samma match.
Ashley Coffey lämnar Ettan och Haninge för superettan och AFC Eskilstuna.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Flera allsvenska klubbar visade sitt intresse – Ashley Coffey valde AFC Eskilstuna och superettan.

Här berättar anfallaren om det nya treårskontraktet, förslagen från utlandet och framtidsdrömmarna.

– För att vara ärlig tror jag att jag är tillräckligt bra för att spela på högsta nivå, men det här är ett steg till för mig som jag ska försöka ta, säger engelsmannen.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Efter att ha slagit målrekord och blivit vald till årets anfallare i Ettan var Ashley Coffey eftertraktad.

Engelsmannen kom till Sverige 2019 och inledde med en stark höst i division 2 med Huddinge, efter att själv kontaktat svenska klubbar för att få till ett kontrakt.

2020 blev ett stort succéår med 28 mål i Ettan Norra för Haninge och under vintern har ett antal klubbar visat sitt intresse för anfallaren.

Det har spekulerats i klubbar som Mjällby, Degerfors och Örebro och även Jönköpings Södra ska ha varit med in i det sista.

Men på tisdagen kunde SportExpressen avslöja att Coffeys val föll på AFC Eskilstuna.

– De ville verkligen ha mig och det var något jag behövde. Det fanns intresse i allsvenskan från flera klubbar, men jag tror det här är det bästa steget för mig. Jag kommer få spela och får en tränare som är riktigt bra, säger Coffey.

– Först var jag lite besviken att jag inte fick till min flytt till allsvenskan men jag tror det här är bäst för mig, fortsätter han.

Utöver klubbarna i allsvenskan har lag från bland annat Finland, Albanien och Sydkorea varit i kontakt med engelsmannen.

– Det var mycket intresse från utländska klubbar och det kom bland annat ett bud från Sydkorea. Det var en del galna erbjudanden, och det var också klubbar i superettan som visade intresse. Men AFC gjorde allt för att skriva med mig och jag ville helst stanna i Sverige för att fortsätta utvecklas, säger han.

Fotboll på heltid – för första gången 

Treårskontraktet med AFC innebär också att Ashley Coffey kan bo kvar i Stockholm, däremot kommer han avsluta sitt jobb som lärare inom kort.

Därmed blir han fotbollsspelare på heltid för första gången i karriären.

– Min plan är fortfarande att spela i allsvenskan eller utomlands, men jag vill göra en bra säsong med AFC först nu och se om jag kan utvecklas. Jag tror vi kan sluta högt upp i tabellen och det är bra spelare på väg in, säger han om framtiden.

Sylvias mittfältare Marwan Bazi, som gjorde elva mål och nio assist den gångna säsongen, är också klar för klubben och presenterades under onsdagen.

Därmed får AFC Eskilstuna in två av de främsta offensiva spelarna från Ettan Norra den gångna säsongen.

För Ashley Coffeys del hoppas han att flytten till Eskilstuna är ett steg på vägen uppåt i karriären.

– För att vara ärlig tror jag att jag är tillräckligt bra för att spela på högsta nivå, men det här är ett steg till för mig som jag ska försöka ta. Jag är 27 år och vill försöka spela hela tiden, säger han.

Engelsmannen som vill rikta ett stort tack till IFK Haninge för tiden där.

– Att spela i det laget har varit briljant och tränarna Tino (Katsoulakis) och Jiannis (Dosis) har verkligen hjälpt mig. Jag är så tacksam över vad de gjort för att hjälpa mig, säger Ashley Coffey.