Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tycker deras beslut var helt fel”

Ahmed Bonnah jublar efter sitt mål mot IFK Göteborg.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Ahmed Bonnah.
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Han fick inte plats i BP, lånades ut till Haninge och imponerade.

Nu har Ahmed Bonnah fått en drömstart i nya klubben Sandviken med mål mot både IFK Göteborg och Norrköping i svenska cupen.

Här berättar han om BP:s ”felbeslut” och målen mot allsvenska lagen.

– Kravbilden jag har på mig själv i år är att det ska bli mycket poäng och att jag ska vara tongivande. Det här sätter tonen direkt på försäsongen och självförtroendet får en skjuts, säger 20-åringen.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Med nio mål och tolv assist var Ahmed Bonnah en nyckelspelare i det IFK Haninge som imponerade i Ettan Norra förra säsongen.

Mittfältaren togs också ut i Expressens talanglag med de mest lovande spelarna från serien efter säsongen. 

Att det skulle bli en sådan succé var knappast givet. Inför säsongen lånades Bonnah ut från BP där han inte tog en plats.

– Jag tycker det var fel rätt och slätt. Och det tycker jag någonstans att jag bevisade i Haninge när vi var i samma serie. Det jag gjorde i Haninge hade jag lika gärna kunnat göra i BP och jag tror de hade haft nytta av det, säger han i dag.

– Beslutet var helt fel tycker jag men det var tränarens val och det är något man som fotbollsspelare får rätta sig efter. 

Han fick sin revansch på planen och efter säsongen bröts kontraktet med BP.

– Efter säsongen var det främst min agent som hade dialog med sportchefen i BP om kommande säsong. Vi var rätt tydliga med att jag inte ville vara kvar och i stället bryta kontraktet som det var sex månader kvar på, och de var villiga att göra det också, säger Bonnah.

Han fortsätter:

– Jag var där i tre år och någonstans köper man som orutinerad spelare inte får spela i allsvenskan när det går dåligt. I superettan var det lite samma, men när vi åker ner i division 1 och får ett helt nytt och ungt lag och jag ändå inte fick chansen, när ska jag då få chansen? Jag kände bara att det var rätt att stänga det kapitlet.

Succé i cupspelet

Han skrev i stället på ett tvåårskontakt med seriekonkurrenten Sandviken.

– Just nu har jag noll agg eller revanschlust, jag har bara fokus på nuvarande uppdrag och att göra det så bra som möjligt. Det har varit väldigt bra i Sandviken än så länge, jag har kommit in i laget och staden och fått stor hjälp, säger han.

På planen har nyförvärvet levererat och blivit målskytt mot de allsvenska lagen Göteborg och Norrköping i svenska cupen.

– Både kollektivt och individuellt har det varit bra, vi har gjort bra matcher trots att vi förlorat två matcher i svenska cupen. Innan det blev det vinst i två träningsmatcher så det har varit fyra bra matcher sedan jag kom, säger han.

Vad betyder det för egen del att du fått producera mål direkt?

– Det är viktigt, trots att det är lite försäsong och cupspel. Det höjer självförtroendet och den kravbild jag har på mig själv i år är att det ska bli många poäng och att jag ska vara en tongivande spelare. Det här sätter tonen direkt på försäsongen och självförtroendet får en skjuts.

På söndag väntar sista gruppspelsmatchen i svenska cupen när Sandviken gästar Gif Sundsvall.

Premiären av Ettan Norra närmar sig också och serien inleds i början av april.

– Ambitionerna och målen i Sandviken är stora, precis som de mål jag har. Jag tror vi kommer göra en riktigt bra säsong i Ettan, det är uppflyttning som gäller. Jag tror vi har vad som krävs för att utmana hela vägen, säger Ahmed Bonnah.


Största utmanarna i toppen av Ettan enligt Ahmed Bonnah

BP räknas alltid som en favorit och har en bra trupp. 

Dalkurd borde också vara med utifrån vad jag sett, och så Gefle tror jag spontant.”