Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Landskrona hör hemma på elitnivå”

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
Oscar Petersson skrev på för Landskrona i somras.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Redan som 18-åring fick Oscar Petersson debutera i allsvenskan med ett inhopp mot IFK Norrköping.

Tre år senare har 21-åringen startat om i division 1 och drömmer om att föra Landskrona till superettan.

– Landskrona hör hemma på elitnivå, säger mittfältaren.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter 3-0 mot Oskarshamn senast ligger Landskrona tvåa i Ettan Södra. Tio poäng skiljer upp till Värnamo och fem ned till Utsikten på tredje plats – och då har Landskrona en match mindre spelad än båda lagen.

Mot Oskarshamn stod unge mittfältaren Oscar Petersson för mål nummer två och tre den här säsongen. 21-åringen kom till klubben i somras och har hunnit med elva matcher (sex från start) sedan flytten från Halmstad BK.

– Tycker vi satt oss i en ganska bra situation. Värnamo ligger lite före men det är väldigt skönt att känna att laget är i ett bra flow och att vi vinner många matcher. Vi mötte Öster i svenska cupen för ett tag sedan och det tror jag var bra för oss om det skulle bli ett kval längre fram, säger Peterson om laget som har vunnit sex raka matcher i serien.

Värnamo har nog sett att vi ångar på. De är nog medvetna om att de måste fortsätta vinna.

Han valde att gå till Landskrona efter en tid med lite speltid i HBK.

– Först var jag i MFF som ungdom och det gick ganska bra där. Sedan kände jag att jag behövde ta ett nytt steg för att komma närmare seniorfotbollen och då fanns Halmstad som ett bra alternativ. Till en början föll det väl ut med allsvensk debut och relativt mycket speltid i superettan. Sedan bytte Halmstad tränare och därefter blev det som det blev, säger han.

Den allsvenska debuten kom 2017 när Oscar Petersson var 18 år.

– Häftigt så klart, det är något man alltid drömt om som liten, säger han om inhoppet mot Norrköping.

Landskrona hör absolut hemma på elitnivå.

Året efter i superettan fick han speltid i 17 matcher för att 2019 endast noteras för tre inhopp. 

– När man inte får spela är det aldrig kul, det var en ganska jobbig period ett tag när jag inte fick spela så mycket. En konstig känsla och inte så kul, men så är fotboll. Det går upp och ner och det är bara vänja sig vid det, säger Petersson.

Hur resonerade du när du valde att gå till Landskrona?

– Jag prioriterade speltid och att samtidigt få gå till en bra klubb som dessutom har ambitionen att gå upp ett steg. Jag ville gå till en bra klubb och få speltid och tänkte inte så mycket på om det var division 1 eller någon annan serie.

Redan på onsdagskvällen ställs Landskrona mot tabellfyran Lindome på hemmaplan i ett intressant toppmöte. Lindome har precis som Landskrona en match mindre spelad än övriga lag och har nio poäng upp till kvalplatsen.

– Vi tar match för match och försöker vinna den, och förhoppningsvis leder det till ett högt tabelläge. Vi är inne i ett bra flow, säger Oscar Petersson.

Onsdagens match inleds 19.00 och sänds på SportExpressen Play.