Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Helt plötsligt vet folk vem man är”

Se några av Hampus Söderströms drömmål.
Hampus Söderström.Foto: Privat

Han har bombat in den ena läckra frisparken efter den andra, blivit viral på sociala medier och jagas av större klubbar.

Nu berättar Hampus Söderström om uppmärksamheten, skadan och det uppskjutna provspelet med Brentford.

– Det har verkligen varit från noll till hundra i år, säger Frejspelaren.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Fjolårssäsongen spenderade han i Hammarbys P19-lag och stod för blygsamma fem fullträffar totalt.

2020 har Frejspelaren Hampus Söderström slagit igenom på seniornivå – och gjort sig ett namn inom svensk fotboll.

Med nio mål på 22 matcher i Ettan – varav de flesta genom mer eller mindre spektakulära frisparkar har han

– Innan den här säsongen har jag inte varit i närheten av något sånt här, helt plötsligt har det blivit ganska mycket att hantera. Men jag tycker att det varit väldigt kul och har inte känt mig pressad eller stressad, säger han om uppmärksamheten.

Frisparken mot Berga var nog den som var mest överraskande. Det var så långt ut vid sidlinjen och lite oväntat, så jag skulle nog klassa den som den mest spektakulära.

Intresset tog ordentlig fart under våren och det var en lagkamrat till Söderström som låg bakom succén på sociala medier.

– När det drog i gång på riktigt var väl efter att jag satt en frispark mot Vasalund och sedan gjorde mål matchen efter mot Täby. Sedan mötte vi Karlslund och då satte jag en till frispark. Efter det kickstartade det ordentligt, flera tidningar hörde av sig och det blev skriverier på Twitter, säger Söderström som tidigare berättat om samtalet med Zlatan Ibrahimovic som inspirerade honom i våras. 

Han sa till mig att han visste att det skulle bli viralt. Jag trodde aldrig riktigt på honom, men han hade inte fel. Han ska få en fin julklapp som tack.

– Mycket började med tråden på Twitter som Teo (Theodor Johansson, lagkamrat) gjorde. Jag har egentligen aldrig trott att sociala medier kan hjälpa till så men det är ju verkligen så att om något blir stort på sociala medier vet folk helt plötsligt vem man är. Jag tror verkligen det hjälpt mig.

I takt med framgångarna och hajpen kring Hampus Söderström har större klubbar fått upp ögonen och det har ryktats om en återkomst till Hammarby.

Dessutom har han varit inbjuden till engelska Brentford – ett provspel som dock lagts på is.

– Just nu har vi det lite på hold, jag vet inte hur det blir med tanke på corona. England har ”lock down” så vi avvaktar lite av säkerhetsskäl, säger Söderström.

Hur ser du på framtiden?

– För det första är jag väldigt glad över allt som sägs och det man får höra, men jag har sagt till min agent att jag vill fokusera på säsongen och göra klart den. Annars är det lätt att man svävar i väg och jag har sagt att jag inte kommer ta något beslut förrän säsongen är slut.

Två omgångar återstår av Ettan Norra men Hampus Söderström har saknats på planen de senaste omgångarna.

– Nyckelbenet gick av, det var lite oturligt. Jag har börjat träna lite och vi får se hur det blir sista matcherna, säger Hampus Söderström.

Frej ligger åtta i Ettan Norra och ställs mot tabellfyran Haninge på lördag. Avspark är 14.00 och matchen sänds på SportExpressen Play.