Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Har testats positivt för corona – topplaget ställer in sin träning

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Landskrona Bois ställde in onsdagens träning.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Landskrona har säkrat en kvalplats till superettan och jagar förstaplatsen som innebär direktuppflyttning.

Nu har spelartruppen drabbats av ett bekräftat fall av corona och laget ställer in ondagens träning.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Den gångna helgen spelade Landskrona 0-0 mot serieledande Värnamo och därmed blev det klart att laget som sämst bli tvåa i Ettan Södra och får kvala till superettan.

Med två omgångar kvar att spela har de tre poäng upp till Värnamo och därmed lever också hoppet om att gå ikapp och ta direktplatsen till superettan.

På lördag ställs laget mot Assyriska IK på bortaplan – och förberedelserna är inte optimala.

På onsdagen gick klubben nämligen ut på sin egen hemsida med informationen om att en spelare har testats positivt för coronaviruset och att fler spelare har symptom.

”Med anledning av rådande läge i samhället och att vi har ett konstaterat fall av Covid-19 i seniortruppen, samt att det finns några symtom hos några enskilda individer kopplat till A-laget, väljer vi att ta det säkra före det osäkra och pausa dagens träning,” skriver föreningen på sin hemsida.

De fortsätter:

”Vi har i processen haft en dialog med smittskydd Skåne. Vi hoppas denna åtgärd minskar risken framöver.”

”Får tänka till”

SportExpressen har varit i kontakt med Landskronas tränare Billy Magnusson.

– Vi har en spelare som är bekräftat smittad, dock så mår han bra och har varit borta från laget senaste dagarna. Samtidig har vi några killar som var lite hängiga efter Värnamomatchen och två som fick feber i går. Då kände vi att vi köper oss tid och ställer in onsdagsträningen, då har vi varit ifrån varandra från måndag kväll, säger han.

Magnusson fortsätter:

– Vi får tänka till för att minimera riskerna. Två stycken inväntar tester nu och vi måste ta det säkra före det osäkra. Det är ett väldigt speciellt läge men vi har följt det protokoll som finns från dag ett den här säsongen och hoppas att vi genom det här kan begränsa riskerna. Vårt utgångsläge är att helgens match ska spelas men vi får ju se hur det utvecklar sig.