Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har ögonen på sig – är som rådiamanter”

Se Geflespelaren Erik Granats drömmål från premiären av Ettan Norra.
Janne Mian basar över Hammarbys talanger.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Leon Hien – en av talangerna i Hammarby TFF.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Med en snittålder i truppen på 18,4 år innehåller Hammarbys talanglag i Ettan Norra en hel del spelare att hålla koll på inför framtiden.

Och den som ska fostra talangerna är Janne Mian, 55.

– Åtta-nio spelare från fjolårets trupp har gått uppåt i seriesystemet eller ut i Europa. Det är ett bevis för att om man gör ett bra jobb här finns det möjligheter, vi har ögonen på oss, säger Hammarbytränaren.


Hammarby TFF möter Dalkurd i omgångens match på måndag. Se sändningen här med start 18.50!  


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Redan förra säsongen basade Janne Mian över Hammarbys dåvarande samarbetsklubb Frej i Ettan Norra.

Nu har Frej lämnat plats för nystartade Hammarby Talangfotbollsförening – men Mian är kvar som tränare.

– Utvecklingsmålet är att spelarna så snabbt som möjligt ska ta sig upp till Hammarbys A-lag. Den andra målsättningen är att vi så snabbt som möjligt ska ta poäng så vi håller oss kvar och kan laborera lite mer med spelet och spelarna. Vi vill säkra kontraktet och kunna utveckla spelarna så till den grad att de kan ta kliv uppåt, helt till Hammarbys A-lag, säger huvudtränaren.

Föreningen har rekryterat flera talanger till lagbygget som landat i en väldigt ung seniortrupp.

– 18,4 år är truppens snittålder tror jag. Det finns mycket energi, vilja och kvaliteter som man bara ska slipa till. Alla spelare här är som en rådiamant. Alla känner att de har en möjlighet att kliva upp till A-laget och jag tror att åtta-nio spelare från fjolårets trupp har gått uppåt i seriesystemet eller ut i Europa. Det är ett bevis för att om man gör ett bra jobb här finns det möjligheter och vi har ögonen på oss, säger Janne Mian.

Han fortsätter:

– En dag kan Zlatan sitta här och titta på träningen och nästa dag är Billborn (Stefan) eller Jocke (Björklund) här. Och både Jesper (Jansson) och Hjelmberg (Mikael) brukar vara här och titta. Det finns en atmosfär som ger energi.

Omgångens match mot Dalkurd

I första omgången av Ettan Norra blev det förlust (0-1) på bortaplan för Hammarbytalangerna mot Umeå som degraderats från superettan.

I omgång nummer två på måndag, som är omgångens match med extra stor tv-produktion, väntar ett annat nedflyttat lag i form av Dalkurd.

– Mot Umeå tycker jag ändå att vi gör en ganska bra match. Vi följer spelplanen och skapar sex högoktaniga chanser, och jag tycker Umeå har fyra mot våra sex. Prestationen är nog så bra om inte bättre än Umeås, säger Mian.

Hur ser du på mötet med Dalkurd?

– En tuff match mot ett tilltänkt topplag som fått tillbaka lite ekonomiska muskler. De kan rekrytera färdiga spelare och är ett tekniskt lag som blir tuffa att möta. Framför allt när det blev en liten missräkning för dem mot Piteå (3-3). Vi ska våga vara offensiva men också tänka på att balansera det. 


Några av talangerna i Hammarby

Anfallaren Leon Hien, offensive mittfältaren Maxime Sainte och innermittfältaren Melvin Bajrovic är alla födda 2001 och tre väldigt lovande spelare i Hammarbys talanglag. 

Josafat Mendes, Williot Swedberg, Jusef Erabi och Ludvig Svanberg är några andra talangfulla spelare som Janne Mian tipsar om att hålla koll på i måndagens match.

Dessutom finns fyra 18-åringar som anslutit från Nigeria i truppen. Det handlar om forwarden Miekam Womene Zuokemefa, offensive mittfältaren Olatomi Alfred Olaniyan, centrala mittfältaren Oluwatobi Samson Abimbola och yttern David Akpan Ankeye.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!


LÄS MER: Omgångens hetaste i Ettan – Geflespelaren stod för drömmål

LÄS MER: Stor genomgång – största talangerna i Ettan Norra 


Så spelas andra omgången i Ettan Norra

Lördag 10 april

13:00 Sandvikens IF - IF Brommapojkarna

13:00 Sollentuna FK - Gefle IF 

16:00 IF Karlstad Fotboll - IFK Haninge

16:00 Hudiksvalls FF - IF Sylvia


Söndag 11 april

13:00 Piteå IF - Örebro Syrianska IF

13:00 Täby FK - Umeå FC

16:00 IFK Luleå - Assyriska FF


Måndag 12 april

19:00 Hammarby Talang FF - Dalkurd FF

Så spelas andra omgången i Ettan Södra

Lördag 10 april

13:00 Vänersborgs IF - Tvååkers IF

13:00 Lindome GIF - Skövde AIK

14:00 Torns IF - FC Linköping City

15:00 Åtvidabergs FF - FC Trollhättan

16:00 Österlen FF - Assyriska IK

16:00 Ljungskile SK - IFK Malmö

16:00 Qviding FIF - Oskarshamns AIK


Söndag 11 april

13:00 Utsiktens BK - Lunds BK