Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han skulle kunna ligga ett år på soffan”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
Junior – bästa spelaren som Gustav Sandberg Magnusson spelat med.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Efter många år i Brommapojkarnas tröja har lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson sett många talanger komma och gå.

En av dem håller han lite högre än alla andra.

– Junior är lätt den bästa jag spelat med, säger mittfältaren.


Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Gustav Sandberg Magnusson är mitt inne i en toppstrid i Ettan Norra med sitt BP och så sent som den gångna helgen vann laget med 4-1 mot Frej efter två mål vardera av Oskar Fallenius och Ali Suljic. 

Brommapojkarna ligger därmed tvåa och på en kvalplats i Ettan Norra, en poäng före trean Haninge och fyran Sylvia.

I senaste avsnittet av Ettanpodden är Sandberg Magnusson gäst och berättar då om sina minnen från åren i BP – och alla talanger han spelat med och sett gå vidare till större klubbar.

Överst på listan över de bästa han spelat med hamnar en mittfältare i Hammarby – Junior.

– Man har spelat med honom sedan man var elva år, då har man sett allting. Han är lätt den bästa jag spelat med. Han är helt otroligt på fotboll, det är tråkigt att han fått lite skador så karriären hackat lite, säger Sandberg Magnusson.

– Honom är man fascinerad av.

Vad är det som sticker ut med honom?

– Jag kan fascineras av det, och det är nog för att jag inte har den egenskapen själv. Det är folk som bara har det naturligt. Han skulle kunna ligga på soffan i ett år så kastar någon en skitsvår boll till honom och så kommer han ändå suga ner den och göra en fint, medan en själv är träben om man inte rör en boll på en vecka. 

Tränade med Guidetti på natten

En annan spelare som Gustav Sandberg Magnusson spelade med som ung är John Guidetti.

– Han hade en ruggig skalle, och det kan också vara talang. Men att bara kalla honom för träningsprodukt är helt fel, han är en råtalang som också tog vara på det genom hård träning. Där har man gjort många extrapass med honom och hans farsa Mike.

I podden lyfter han fram ett minne från en övernattning hos familjen Guidetti.

– Mike var idrottslärare på en gymnasieskola i stan. Då åkte vi in dit sent på kvällen och så var det en mot en i deras gympasal i flera timmar mitt på natten. Vi bara körde, körde, körde. Det var inte på skoj då, det var blodigt allvar, säger Sandberg Magnusson.

I podden pratar han även om det turbulenta året 2018 när Luis Pimenta fick lämna BP efter uppmärksammade former, resan med BP upp och ner genom seriesystemet och sin egen framtid.

BP:s nästa match i Ettan Norra spelas mot bottenlaget Berga på lördag med start 14.00.

Precis som alla matcher i Ettan och Elitettan sänds den matchen på SportExpressen Play.