Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han hyllas av Joe Hart efter superräddningen

Kolla in superrädningen i spelaren ovan.
Conor O'Keefe.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Piteå ligger åtta i Ettan Norra.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Fotparaden i luften var något alldeles extra.

Efter räddningen förra helgen har hyllningarna strömmat in till Piteås målvakt Conor O'Keefe – bland annat från Joe Hart.

Här berättar O'Keefe om uppmärksamheten, sin youtube-kanal och hur han hamnade i Piteå.

– En unik situation tog mig hit, säger 25-åringen.


Alla matcher i Ettan sänds på SportExpressen Play! 

Det var mot Haninge förra helgen som Conor O'Keefe stod för en av årets mest spektakulära räddningar, något som Piteå-Tidningen tidigare berättat om.

Engelsmannen reagerade blixtsnabbt, fick upp foten i sista sekund och höll därmed nollan i mötet med Haninge som Piteå vann med 1-0.

– I hettan under matchen tänkte jag inte så mycket på det. Situationen kom efter en hörna, jag reagerade på skottet och sedan hann jag få upp ett ben. Jag försökte bara göra mitt jobb som är att hålla bollen från mål på alla möjliga sätt, säger han med några dagars distans.

Efter matchen kom hyllningar från alla möjliga håll.

– Då insåg jag att det var något lite annorlunda. När folk gillar räddningen är det en bonus, säger han.

En av alla tusentals personer som visat sin uppskattning i sociala medier är den tidigare landslagsmålvakten för England, Joe Hart, som var inne och kommenterade O'Keefes inlägg med räddningen på Instagram.

– Han är någon jag sett upp till länge, en världsklassmålvakt som spelat på högsta nivå. Förra året kom jag i kontakt med honom genom en gemensam vän och han gav mig råd och hjälp, säger Conor O'Keefe.

Jag gillar inte att klippa, jag gillar att göra räddningar och spela fotboll.

Att han fick så många reaktioner på sociala medier hänger ihop med att han driver en uppskattad Youtube-kanal (”Keeping Goals”) där han låter tittarna följa med i hans fotbollskarriär.

– Förstå två åren var det typ bara min mamma och mina vänner, det är kul att det växer. Nu är det runt 53 000 som prenumererar på kanalen förhoppningsvis kan jag ge lite värde till någon annan i deras karriär, säger O'Keefe.

”Är ingen youtuber”

– Allt började när jag spelade i Spanien. Jag hade inget lag, ingen agent och kunde inte spanska. Då tänkte jag att det kunde vara intressant att dokumentera den delen av att spela utomlands och försöka bli en professionell målvakt. Men för mig har det varit viktigt att jag inte är någon ”youtuber”, jag har dokumenterat min resa som fotbollsspelare och det ska inte störa min karriär.

Fotbollskarriären tog Conor O'Keefe till Sverige under fjolårssäsongen.

– Det var en unik situation som tog mig till Piteå. Det var en pandemi och jag spelade i Gibraltar där allt blev inställt. Sverige var en av få platser jag kunde komma till, Piteå behövde en målvakt och jag behövde ett lag. Nu älskar jag klubben och sättet de tagit hand om mig på, säger han.

Första säsongen slutade med avancemang från division 2 och Conor O'Keefe blev vald till bästa målvakten i division 2 och stod för åtta nollor på elva matcher.

– Inför den här säsongen skrev många ned oss, vi är en liten klubb med en liten budget. Nu tycker jag vi visat kvaliteten vi har i laget och förhoppningsvis kan vi fortsätta med det de sista elva matcherna. Jag tror vi kan överraska några, säger O'Keefe om det faktum att nykomlingen ligger åtta i tabellen efter 19 omgångar.

På söndag väntar sjuan Sollentuna på bortaplan, en match som direktsänds på SportExpressen Play med sändningsstart 14.50. 


Se några av de snyggaste målen från Ettan.