Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Han har något som vi saknat”

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan.
Niklas Thor.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Hammarby TFF ligger sist i Ettan Norra – men nu får laget tung förstärkning.

I kvällens möte med Sollentuna, som sänds på SportExpressen Play, kan meriterade Niklas Thor göra debut.

– Han står för erfarenhet och massvis av kvalitet, säger tränaren Janne Mian.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!

Med fyra poäng på åtta matcher i Ettan Norra ligger Hammarbys talanger sist i serien.

I kväll ställs laget mot Sollentuna som ligger på kvalplats med åtta inspelade poäng.

I Hammarby TFF:s trupp finns då för första gången förre Siriusspelaren Niklas Thor som blev klar för klubben förra veckan.

– Han kan vara den förlängda armen ut på planen. Han är passningsskicklig och positionssäker och ser till att de rätta sakerna blir gjorda, säger lagets tränare Janne Mian.

– Egentligen ska man kanske ha två-tre sådana spelare i ett lag för att bära de andra. Spelare som kan vara med och lyfta nivån på träningar, skapa vinnarkultur och vara den förlängda armen från tränarrummet ut på planen. Någon som kan hålla lite ordning och reda i omklädningsrummet, det är något vi saknat både i fjol och i år, fortsätter han.

Börjar på bänken

I kvällens match inleder Niklas Thor på bänken.

– Han kommer från ett uppehåll och är i en uppbyggnadsfas. Han finns med för att stötta, se hur det fungerar hos oss och kanske kan vi använda honom i slutet av matchen, säger Mian.

Hammarbytalangernas enda seger i serien så långt kom borta mot Luleå för ett par veckor sedan. Senast blev det förlust mot BP med 1-3.

– Jag tycker ändå vi sett hyfsade ut. Vi har kommit tillbaka lite till det frejdiga laget som vi ska vara. I dag möts två lag som är i behov av poäng och det kommer säkert märkas. Sollentuna pressar hårt och har en ambition att spela, men det slutar ofta med en lång boll och andrabollsspel. Är planen okej ska vi försöka spela, vi vill utveckla våra spelare, säger Janne Mian.


Alla matcher från Ettan sänds på SportExpressen Play!