Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han förlorade sin mamma i cancer – nu spelar laget i rosa matchtröjor

Gustav Hillstedt i Lunds matchtröja. På lördagen spelar laget i rosa tröjor.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

När Lunds BK tar mot IFK Värnamo på lördagen gör laget det i rosa tröjor för att uppmärksamma Cancerfonden.

Bakom initiativet står försvarsspelaren Gustav Hillstedt, 29, som förlorade sin egen mamma i cancer 2011.

– Min situation kan man inte göra något åt, men det hade varit magiskt att bara få chansen att bidra till att folk slipper detta och att man kan bota fler personer, säger Lundspelaren.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Under oktober månad har både Gustav Hillstedt själv och föreningen Lunds BK samlat in pengar till Cancerfonden.

Och i matchen mot Värnamo på lördag kommer laget till spel i rosa tröjor.

– Jag har känt ett tag att jag vill försöka göra något, det är i ett par år som jag tänkt på det. Nu gjorde jag slag i saken och klubben har hjälpt till, säger Hillstedt.

Hans engagemang grundar sig i att hans egen mamma gick bort i cancer 2011.

– Det tog ett par åt innan man fick det att landa och kunde fortsätta med livet, säger 29-åringen som i vintras bestämde sig för att starta en insamling under säsongen 2020.

– Förra året tänkte jag lite på det och sedan är det lätt att det inte blir av, men jag lovade mig själv att det skulle bli av det här året. Lite otur med corona och att vi inte kunnat ha publik för då hade man kanske kunnat driva det ännu längre och skapa någon publikfest. Men det är inte omöjligt att det fortsätter i framtiden också, det har varit kul och inspirerande, säger han.

Förhoppningen är att vara med och bidra till att fler cancersjuka personer kan få den hjälp som behövs.

– Min situation kan man inte göra något åt, men det hade varit magiskt att bara få chansen att bidra till att folk slipper detta och att man kan bota fler personer. Den aspekten känner jag mest för, att någon annan ska slippa gå igenom samma sak, säger Gustav Hillstedt.

Hur tror du det kommer kännas att dra på dig en rosa tröja i morgon?

– Just när jag drar på den kommer det nog kännas lite speciellt, sedan är det något speciellt med fotboll. När man kliver ut på planen är det bara det som finns, då är det Lunds BK som gäller.

Sportsligt ligger hans Lunds BK i botten av Ettan Södra och ställs mot serieledande Värnamo på lördagen.

– Det är pressat och inte så många matcher kvar, men det är inte mer än att gå ut och spela varje match och ta så många poäng som möjligt. Det är det vi kan göra nu, och kvaliteten finns i truppen, säger Gustav Hillstedt.