Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hämtades från division 2 – klar för klubb i superettan

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan. Alla matcher direktsänds på SportExpressen Play.
Niklas Söderberg har gjort åtta mål i division 1 den här säsongen.Foto: Bildbyrån

Han värvades från IFK Lidingö i division 2 inför förra säsongen – i dagarna skrev han på för Brage i superettan.

Innan flytten blir av ska Niklas Söderberg försöka ta IF Sylvia till elitfotbollen.

Första hindret är hans tidigare klubb Vasalund i ett stekhett dubbelmöte som direktsänds på SportExpressen Play.

– Matcherna kan sätta ton för hur resten av säsongen kommer se ut, säger anfallaren.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Ett flertal division 1-spelare blev klara för klubbar högre upp i seriesystemet innan transferfönstret stängde förra veckan.

Två av dem är anfallare i topplagen som den här veckan möts i ett dubbelmöte.

Vasalund anfallare Ekin Bulut skrev på ett avtal med allsvenska Sirius som börjar gälla i januari.

Sylvias forward Niklas Söderberg å sin sida blev klar för Brage i superettan från och med kommande säsong.

– För någon vecka sedan fick jag höra att Brage var intresserade och att de ville att jag skulle gå redan nu i sommar. Självklart blev jag glad, samtidigt som jag kände att en pågående toppstrid med Sylvia gjorde att jag gärna fortsatte här, säger anfallaren.

Förhandlingarna pågick ändå in på sista dagen av transferfönstret.

– Det var lite stress och jag kände mig pressad även fast det var något kul. Jag tror det här blev bäst för alla parter, jag får avsluta det jag påbörjat med Sylvia, säger Söderberg som dagen efter att transferfönstret stängt åkte till Borlänge och skrev på ett treårskontrakt.

– När jag var där var det väldigt professionellt och jag tror verkligen jag kommer trivas, säger han.

23-åringen har haft en fin utvecklingskurva den här säsongen. Han hämtades till Sylvia från IFK Lidingö inför 2019 och noterades för nio mål i fjol.

Så långt den här säsongen står han bokförd för åtta mål på fjorton matcher.

– Fotbollen i Sylvia passar mig bra där vi håller mycket boll och försöker kombinera oss fram. Jag satt med Rikard (Johansson, tränare) inför säsongen och vi diskuterade min roll och jag vill vara nära boxen och leta poäng. Jag har kommit i många bra lägen på matcherna och fått till några mål, säger han.

Söderberg värvades till klubben efter att ha gjort två mål mot dem i en försäsongsmatch 2018.

– Ett beslut jag verkligen inte ångrar. Jag hade bott i Stockholm hela mitt liv och haft den bekvämligheten, nu flyttade jag till Norrköping utan att riktigt veta vad som skulle hända. Sylvia har verkligen tagit emot mig med öppna armar, säger han.

Han fortsätter:

– Alla fotbollsspelare går olika vägar och det här har varit min. Nu ska jag till Borlänge och jag tror att om man bara jobbar hårt och fortsätter pusha sig själv får man sådana här möjligheter.

Har spelat för Vasalund

Innan flytten till Borlänge och spel med Brage blir av lägger Niklas Söderberg sitt fokus på Sylvia och en toppstrid i Ettan Norra.

Laget ligger tvåa i tabellen efter serieledande Vasalund. Nu möts de lagen två gånger på en vecka där första mötet spelas i Norrköping på onsdagskvällen.

Returen spelas på Skytteholm på söndag och båda matcherna sänds på SportExpressen Play.

– Väldigt viktiga matcher, det kan sätta en ton på hur det kommer se ut. Sex eller noll poäng mot Vasalund kommer nog göra ganska stor skillnad i slutet av säsongen. Samtidigt är det många matcher kvar, allt kan hända, säger anfallaren.

Han har en högst personlig relation till den kommande motståndaren.

– När jag var 17 spelade jag en säsong med deras U17-lag. Jag har inga direkta vänner där men det är spelare man mött eller känt till länge. De verkar vara svårstoppade och har öst in mål, vi måste nog göra en toppmatch för att vinna eller stoppa dem, säger Niklas Söderberg.