Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Haft tre olika tränare – under samma säsong

Se de snyggaste målen från senaste omgången av Ettan på SportExpressen Play.
Christoffer Styffe.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Dalkurd har bytt tränare tre gånger under säsongen – men är fortsatt med i toppstriden.

Inför måndagens möte med Sylvia berättar lagkaptenen Christoffer Styffe om den turbulenta säsongen.

– Klart att det påverkar, det är en stor förändring om man byter chef. Men det har gjort att i som grupp fått ta oss samman, säger mittbacken.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!

I slutet av fjolårssäsongen valde Dalkurd att sparka huvudtränaren Paul Olausson för att försöka hålla sig kvar i i superettan, men klubben degraderades till slut efter kvalspel mot Landskrona.

Mesut Meral tog över men fick lämna laget tidigare i år och in kom Azubuike Oliseh.

Han blev inte långvarig i klubben utan fick sparken redan efter fem matcher.

Nu är det i stället Yasin Aras som leder laget säsongen ut.

– Man får nästan bryta ned vår säsong i tre delar eftersom vi haft tre olika ledarstaber. Först tycker jag vi hade en ganska bra start och spelade den fotboll vi ville. Sedan kom förändringen och det blev en liten nytändning och vi gjorde det helt okej över tid. Men resultaten är vi mindre nöjda med och vi har tappat poäng där vi inte förväntat oss att göra det, säger lagets kapten Christoffer Styffe.

Hur har ni påverkats av tränarbytena?

– Man kan inte sticka under stol med att det påverkar. Det är en stor förändring om man byter chef och det är samma sak oavsett vart man jobbar. Men det har gjort att vi i gruppen fått ta oss samman och jobba mot våra mål ännu hårdare.

 Vad har den nya ledarstaben tryckt på inför avslutningen?

– De fattar också att det varit stökigt med mycket förändringar så mycket har handlat om att ta fram det roliga i fotbollen, lite ”back to basics”. Vi vet att vi är bra och har en bra grupp, det handlar om att jobba för varandra och tillsammans.

Över tid tycker jag gruppen blivit starkare och nu är vi i ett läge där vi mår bra och trivs med ledarstaben vi har.

”För oss är det ännu en final”

Dalkurd ligger fyra i Ettan Norra inför mötet med Sylvia och har chans att nå en kvalplats under de nio sista omgångarna.

– BP har varit otroligt starka och realistiskt är det andraplatsen vi jobbar för. Vi gör allt vi kan för att komma ikapp Sandviken och de ska veta att när de gör ett misstag ska vi vara där och komma ikapp, säger Styffe.

19.20 på måndagskvällen börjar sändningen från mötet mellan Sylvia och Dalkurd. 

– En tuff match på bortaplan, vi vet att Sylvia har bra spelar och kan spela bra fotboll. För oss är det ännu en final. Det är nio matcher kvar och varje match är en fight för tre poäng, säger Christoffer Styffe.


Se alla matcher från Ettan på SportExpressen Play!


Piteås målvakt stod för en drömräddning.