Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gör succé efter tuffa tiden: ”Tror inget kan stoppa oss”

Se de snyggaste målen i senaste omgången av Ettan.
Värnamos lagkapten Freddy Wintsh, Jonas Thern och Michael Kargbo i samspråk.Foto: Bildbyrån

Efter en tuff tid i AFC Eskilstuna har Michael Kargbo hittat rätt.

I topplaget Värnamo, med tränaren Jonas Thern.

Nu siktar han mot superettan.

– Jag är tacksam. Det här är en chans för mig att lära mig varje dag, säger anfallaren.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Med två tredjedelar av serien spelad har IFK Värnamo ryckt åt sig en serieledning med hela 13 poäng ned till Utsikten.

49-15 i målskillnad imponerar, och i offensiven är det främst Michael Kargbo som levererat.

Anfallaren från Sierra Leone har stått för 13 mål och ligger delad tvåa i skytteligan.

– För oss alla går det bra nu, vi har en väldig bra trupp. Det är en ung trupp där alla pushar varandra och stöttar varandra på och utanför planen. Jag tror det är det som gör oss starka i år, och den långa försäsongen hjälpte oss mycket. Sedan är coachen här en inspiration för oss, man vet vad han har uppnått, säger 21-åringen.

Tränaren han pratar om är Jonas Thern.

– Jag beundrar honom så mycket för han är inte bara en bra coach utan även en bra människa. För mig är det perfekt att lära mig av honom. Inom fotbollen är han alltid ärlig och säger hur man kan utvecklas. Som människa och person är han obeskrivlig, en så bra människa, säger Kargbo.

Han berättar om hur väl omhändertagen han blivit av medspelare och ledare sedan han kom till Värnamo efter en tuff start på tiden i Sverige.

– Att komma till Sverige från Afrika var tufft, det har alltid varit väldigt svårt, säger han.

Kargbo berättar om att lära sig ett nytt spelsätt inom fotbollen och att vänja sig vid det kalla vädret, samt saknaden efter familjen i Sierra Leone.

”Applåderar mina lagkamrater”

Och tiden i AFC Eskilstuna blev inte vad han hade hoppats på. Det blev bara en match för klubben, ett inhopp mot Falkenberg i superettans andra omgång 2018.

– Att jag fick chansen att skriva på för dem var bra för mig, det negativa var att jag inte fick möjlighet att spela. Tiden i AFC var väldigt tuff för mig och under en period hade jag en del personliga problem som gjorde det tufft. Jag höll mig ändå lugn och fokuserade på vad som var framför mig, säger Kargbo.

Jag var med när AFC gick upp men kunde inte spela. Det skulle vara stort att vara en del av laget som tog Värnamo till superettan. Det vore en ära.

Nu drömmer han om att föra Värnamo tillbaka till superettan.

– Min säsong är bra, men jag tar inte applåderna utan ger dem till mina lagkamrater. Om det går bra för mig är det för att de hjälper och pushar mig. Jag hoppas det fortsätter och jag vill gå upp med Värnamo, säger han.

Kan något stoppa er?

– För att vara ärlig, jag tror inte det. Saker kan hända i fotboll men med den inställning och de spelare vi har tror jag ingenting kan stoppa oss nu. Vi ska göra vad vi kan på planen och vi är nära målet.

Värnamos nästa match är mot Eskilsminne på lördagen. Den matchen direktsänds på SportExpressen Play med start 14.00.