Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gjorde galet frisparksmål – fick böter av laget

Peiman Eliassi stod för ett drömmål mot Linköping.
Foto: Bildbyrån

Klockan stod på 96 minuter och ställningen var 0-0 – då klev Peiman Eliassi fram.

Med en drömfrispark sköt han tre poäng till sitt Oskarshamn.

Efteråt hörde konkurrenter, landslagsspelaren Ken Sema och spelare i grekiska högstaligan av sig och gratulerade.

Av laget fick han böter.

– Det tar jag alla dagar i veckan, säger Oskarshamnsspelaren med ett skratt.

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play! 

Se drömmålet 1 minuter och 45 sekunder in i klippet.

Man kan avgöra en match på olika sätt. Till exempel via en drömfrispark i 96:e minuten vid ställningen 0-0.

Det var precis vad som hände i Ettan Södra på onsdagskvällen när Peiman Eliassi, 31, sköt tre poäng till sitt Oskarshamn.

– Jag kan och har alltid kunna skjuta frisparkar, så det var bara att skjuta på vinst och förlust och jag lyckades göra ett snyggt mål, det var underbart, säger han.

– Planen var att skjuta mot det krysset bollen hamnade i, men man vet aldrig. Jag fick en sådan underbar träff när man inte känner att man träffar bollen.

Efter målet väntade av förklarliga skäl en vilt segerjubel.

– Det är gåshud. Jag har fått böter för att jag tog ett onödigt kort när jag drog av mig tröjan, men det tar jag alla dagar i veckan. Avgör man med 30 sekunder kvar är det klart man drar av sig den, men inte om det gått tio minuter av match, säger segerskytten.

Lagkamraterna gav dig alltså böter efter det där målet?

– Ja, men jag sa det själv. Jag kan sponsra med en hundring.

Ken Sema har hört av sig

Eliassis frisparksmål har spridits på sociala medier efter matchen och gratulationerna har vällt in.

– Många har hört av sig. Allt från Ken Sema i Udinese, David Johannesson i Karlstad och kompisar som spelar i den grekiska högstaligan. Det är en skön känsla men nu är det bara att kämpa på. Det är kul att man får synas lite även i division 1, säger han.

Peiman Eliassi har meriter från spel i superettan med Ljungskile under ett antal säsonger men har de senaste åren representerat Oskarshamn i Ettan Södra.

Efter fem omgångar har laget elva poäng, ligger trea i tabellen och närmast väntar Lindome borta på söndag. Som vanligt direktsänds alla matcher i Ettan på SportExpressen Play.

– Starten har varit över förväntan men vi har så bra spelare i laget, det är bara fortsätta kämpa och träna hårt så hoppas jag det lönar sig.