Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Går inte att blunda för deras insatser”

Fredrik Holmbergs Gais leder Ettan Södra.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Harun Ibrahim har varit ett utropstecken i Ettan Södra den här säsongen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Axel Henriksson har levererat sju mål så långt.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Serieledning inför vårsäsongens avslutande seriefinal.

Gaistränaren Fredrik Holmbergs lag har endast förlorat en match i årets Ettan Södra.

Samtidigt har flera unga talanger slagit igenom – och dragit till sig intresse från större klubbar.

– Det går inte att spela unga och duktiga killar som utvecklas och sedan låsa in dem på gymmet på Gaisgården.


Se omgångens match mellan Ljungskile och Gais här med Premium!

13 omgångar är spelade och förhandsfavoriten Gais leder Ettan Södra.

På torsdag spelas den glödheta seriefinalen mot Ljungskile som sätter punkt för vårsäsongen.

– En bra avslutning på våren. Vi förbereder oss på samma sätt och underskattar inget motstånd. Det kommer vi inte göra nu heller och det underlättar ju att Ljungskile varit så bra. Vi kommer ha fantastisk support av våra fans och grymt sugna spelare, säger Fredrik Holmberg.

Gaistränaren som kan se tillbaka på de 13 första omgångarna och konstatera att hans lag endast förlorat en match (Ängelholm borta) i Ettan Södra.

– Precis som vi hade förutspått är det en jämn serie med många bra lag och vi får inga gratismatcher, alla lag tänder till mot oss. Jag kan relatera till det för jag spelade själv mot Gais när de låg i division 2. Då var man så laddad inför matcherna mot Gais och gick med en dröm att dit skulle jag vilja gå som spelare, säger Holmberg.

Det går inte att sluta förvånas över stödet vi får från våra supportrar.

Det gjorde han, och numer är det han som leder Gais återtåg mot superettan.

– Försäsongen började lite halvtaskigt. Sedan vann vi väldigt många matcher efter att ha förlorat mot Varberg i mitten av mars. I april förlorade vi mot Ängelholm, i maj förlorade vi ingen och hittills var vi inte förlorat i juni. Det är en resultatmässigt bra vår. Men mest nöjd är jag med hur killarna tar sig an träningen. Vi jobbar hårt tillsammans och de gnäller aldrig, de bara kör.

I spelet finns det fortfarande mer att hämta men vi tänker inte heller be om ursäkt för segrarna vi tagit.

”Går inte att blunda för”

Flera av de yngre spelarna i Gaistruppen har imponerat under våren där en sådan som Axel Henriksson är med i toppen av skytteligan med sina sju mål.

– Det går väl inte att blunda för Harun (Ibrahim), Axel (Henriksson) och Filips (Gustafsson) insatser. Det har varit imponerande och de är förstaårsseniorer i stort sett. Samtidigt är jag inte förvånad, det räcker att träffa de här killarna en gång och sitta ned med dem så fattar man vad det är för personligheter.

Någon oro över att tappa talangerna inför hösten känner inte Fredrik Holmberg. Detta trots att intresse från större klubbar finnas.

– Orolig är det väldigt sällan jag är. Om någon visar intresse för våra spelare är det jättekul och visar att vi gör något rätt. Jag hoppas fler andra lokala förmågor ser att det här är en bra väg att vandra, och tappar vi någon får vi försöka fylla på med andra i så fall. Det går inte att spela unga och duktiga killar som utvecklas och sedan låsa in dem på gymmet på Gaisgården. Det är dessutom vettiga killar så de vet själva när det är rätt att ta steget, säger Gaistränaren.


Mötet mellan Ljungskile och Gais på torsdag är omgångens match i Ettan och sänds här för dig som är Premiumkund!

Matchen går också att se på SportExpressen Play!