Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galna frisparkssuccén – gör ännu ett drömmål

Hampus Söderström har gjort åtta mål i Ettan Norra.Foto: Privat

Han är uppe i åtta mål i Ettan Norra varav flera kommit efter läckra frisparkar.

Men frågan är om inte drömträffen mot Berga på onsdagskvällen sticker ut allra mest.

– Mina lagkamrater trodde knappt jag skulle skjuta, säger Hampus Söderström efter nya drömmålet.

 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!

Efter ett kanonmål på frispark mot Vasalund tidigare den här säsongen berättade Frejs Hampus Söderström, 19, om hur han tränat på sitt tillslag och vad träningarna med Zlatan Ibrahimovic under försäsongen i Hammarby betytt för honom.

Sedan dess har målsuccén fortsatt och mot Berga på onsdagskvällen stod han för sitt åttonde mål.

Och den här gången var åter en drömträff på frispark från långt avstånd.

– Jag skulle nog ranka det här som det som sticker ut mest, det står mellan den och frisparken mot Vasalund. Den mot Vasalund var ändå väldigt självklar att jag skulle skjuta på, den här frisparken trodde knappt mina lagkamrater att jag skulle ta, säger Söderström efter 1-0-segern.

Hur förklarar du den här frisparkssuccén?

– Jag förklarar det genom att säga att allt handlar om att träna, träna och träna. Det kommer inte över en natt utan det är många timmar på träningsanläggningen.

”Enormt stöd”

Hampus Söderström är nu uppe i åtta mål totalt från sin mittfältsplats och flera av dem har alltså varit riktigt spektakulära.

– Jag är bara glad att jag gör mål allmänt och kan hjälpa laget med poäng. Sedan är det klart att det är lite mer speciellt hur målen sker, men mål som mål egentligen, säger han.

Vilka reaktioner har du fått?

– Reaktionerna har varit väldigt fina. Mina lagkamrater, tränare och vänner har visat ett enormt stöd och kärlek till mig både när bollen går in och inte. Så dem tackar jag mest och det betyder lite mer.

Nästa match för Frej i Ettan Norra spelas hemma mot Sollentuna på söndag och sänds på SportExpressen Play med start 14.00.

Frossa i de snyggaste målen från Ettan