Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag frågade om han hotade mig”

Se de snyggaste målen från senaste omgången i Ettan.
John Alvbåge.Foto: Bildbyrån

Äventyret i den cypriotiska ligan blev inte vad John Alvbåge hade tänkt sig.

I senaste avsnittet av Ettanpodden berättar han om turerna innan han lämnade Omonia Nicosia.

– Att bli hotad på maffiametoder, det är väl en anekdot som är lite speciell, säger Alvbåge i podden.

Det var när John Alvbåge, nu målvakt för Lindome i Ettan Södra, var på väg tillbaka efter skada säsongen 2017/18 som han mer eller mindre tvingades bort från Omonia Nicosia.

– Varje transferfönster är ju revolution i de här klubbarna mestadels. Det byts ut minst halva truppen. När jag skulle komma tillbaka efter min skada och skulle börja träna dagen efter får jag ett mail från den nya sportchefen jag aldrig träffat, berättar Alvbåge i podden.

I mailet stod att målvakten inte behövde dyka upp på träningen då han inte längre var önskad i klubben.

John Alvbåge, som hade ett gällande kontrakt, ringde då upp sin nye sportchef och fick åter beskedet att han inte behövde dyka upp på träningen och att klubben tänkte köpte ut honom, något som Alvbåge motsatte sig.

– Då gick han över från att vara trevlig till att bli förbannad och typ hotfull, säger målvakten.

– Jag frågade om han hotade mig. ”Du får tolka det som du vill, men du kommer ångra dig om du kommer till träningen i morgon”.

Turerna slutade med att John Alvbåge fick två veckor extra ledighet och under tiden hittade en ny klubb att bli utlånad till.

– Intressant att man varit med om det och fått många erfarenheter. Jag är lite glad att det hänt, man vet hur den riktiga världen är. Om man inte presterar utomlands är man inte värd någonting egentligen. 

Se alla matcher från Ettan på nya SportExpressen Play!